MetroPOLL Araştırma yayınladı: İmamoğlu, Erdoğan’a da fark attı

MetroPOLL Araştırma yayınladı: İmamoğlu, Erdoğan’a da fark attı
MetroPOLL Araştırma, vatandaşlara Ekrem İmamoğlu'nu rakibinin Murat Kurum yerine Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan olsaydı oyunuzu kime verirdiniz?" sorusunu yöneltti.Siyaset gündeminin tamamen yerel seçimlere...
MetroPOLL Araştırma, vatandaşlara Ekrem İmamoğlu'nu rakibinin Murat Kurum yerine Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan olsaydı oyunuzu kime verirdiniz?" sorusunu yöneltti.

Siyaset gündeminin tamamen yerel seçimlere odaklandığı şu günlerde; seçim anketleri de merak edilmeye devam ediyor.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ve CHP adayı Ekrem İmamoğlu ile Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan arasında dikkat çeken fark: "Ekrem İmamoğlu'nu rakibinin Murat Kurum yerine Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan olsaydı oyunuzu kime verirdiniz?" sorusuna  anketi yanıtlayan vatandaşların yüzde 40,8'i oyunu İmamoğlu'na yüzde 38, 6'sı ise Erdoğan'a vereceğini söyledi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ve CHP adayı Ekrem İmamoğlu ile Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan arasında dikkat çeken fark: "Ekrem İmamoğlu'nu rakibinin Murat Kurum yerine Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan olsaydı oyunuzu kime verirdiniz?" sorusuna anketi yanıtlayan vatandaşların yüzde 40,8'i oyunu İmamoğlu'na yüzde 38, 6'sı ise Erdoğan'a vereceğini söyledi.

MetroPOLL Araştırma'nın mart ayı sonuçlarına göre, Ekrem İmamoğlu, AKP adayı Murat Kurum ile olan başkanlık yarışında önde . Anket katılımcıların yüzde 39,2'si 31 Mart'ta İmamoğlu'na, yüzde 30,4'ü ise Kurum'a oy vereceğini söylüyor. Kurum'a en yakın diğer aday ise yüzde 3,2 ile DEM Parti adayı Meral Beştaş. Kararısız, protesto oy kullanacak veya soruyu cevapsız bırakan seçmen oranı ise yüzde 18,1

Ayrıca araştırmaya göre; İstanbul'da seçimi İmamoğlu'nun kazancağına inanların oranı yüzde 48,5 iken, Kurum'un kazanacağına inananların oranı ise yüzde 32,6. Bu oran araştırmanın şubat ayı verilerine göre, İmamoğlu için yüzde 45,7 Kurum için ise yüzde 35,5'ti. Buna göre şubat ayından itibaren İstanbul'da "İmamoğlu" kazanacak algısı güçlenmiş.

"Bu pazar milletvekili seçimi olsa hangi partiye oy verirsiniz?" sorusuna ise katılımcıların yüzde 27.5'i AKP derken, yüzde 25,9'u ise CHP cevabını veriyor. Şubat ayında AKP için bu oran yüzde 26,4 iken, CHP için yüzde 24,7 idi. Sonuçlarda dikat çeken partilerden biri Yeniden Refah Partisi olurken diğer ise Zafer Partisi. YRP oy oranını yüzde 0,7 attırırken, ZP ise yüzde 1,5 oranında arttırmış

Öte yandan anket katılımcılara sorduğu, "Recep Tayyip Erdoğan'ın Cumhurbaşkanlığı görevini yapış tarzını onaylıyor musunuz?" sorusuna ise vatandaşların yüzde 47,6'sı onaylıyorum derken yüzde 47,4'ü ise onaylamıyorum cevabını verdi. Erdoğan'ın görevini yapış tarzından memnun olanların yüze 88,5'i AKP'li yüzde 14,7'si ise CHP seçmeni. Onaylamayan AKP'li seçmen oranı ise yüzde 9,6. Anketin şubat verilerine göre Erdoğan'ın görev onayı yüzde 3 arttı.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in ana muhalefet liderliği görevini yapış tarzını ise anket katılımcılarının yüzde 26,3'ü onaylıyorum derken, yüzde 62,2'si ise onaylamıyorum şeklinde yanıtladı. Özel'in görevini yapış tarzını onaylayanların yüzde 47,1'i CHP'li seçmenken, yüzde 12,5'i ise AKP seçmeni. Onaylamayan CHP'li seçmen oranı ise yüzde 44,2'i. Özel'in geçen ay onay oranı yüzde 30,4'tü.