MetroPOLL'den seçim anketi: Cumhur İttifakı’nda düşüş sürüyor

MetroPOLL'den seçim anketi: Cumhur İttifakı’nda düşüş sürüyor
MetroPOLL Araştırma “Türkiye'nin Nabzı Haziran 2020” anketinin sonucunu açıkladı. Ankete göre, Ak Parti ve MHP'nin oy oranındaki düşüş sürüyor. Bir önceki seçimde Ak Parti’ye oy veren seçmenin kararsızlar...

MetroPOLL Araştırma “Türkiye'nin Nabzı Haziran 2020” anketinin sonucunu açıkladı. Ankete göre, Ak Parti ve MHP'nin oy oranındaki düşüş sürüyor. Bir önceki seçimde Ak Parti’ye oy veren seçmenin kararsızlar içerisinde kapladığı yer ise bir önceki aya göre 10 puana yakın artarak yüzde 37.3 oldu.

Anket sonucuna göre, Ak Parti'nin şubat ayında 33,9 olan oy oranı, martta 33,7'ye, nisanda 32,8'e, mayısta 30,7'ye ve son olarak haziran ayında 30,3'e düştü.

Ankette MHP'nin de oy oranı düşüş gösterdi. MHP'nin mayıs ayında 7,3 olan oy oranı, haziran ayında 6,2'ye düştü.

CHP VE HDP YÜKSELİŞTE

Ankete göre Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) oy oranında yükseliş var. CHP'nin mart ayında 17,7 olan oy oranı, nisan ve mayısta 19,0 ve 21,7'ye ulaştı, haziran ayında ise bu oran yüzde 24'e yükseldi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) de mayıs ayına göre oyunu yükseltti. HDP'nin mayıs ayından 8,4 olan oy oranı, haziranda 8,9'a yükseldi. HDP’nin şubat ayındaki oy oranı 8,4 olarak ölçülürken mart ve nisan aylarında düşüş yaşayarak 7,0 olmuştu.

Yeni partiler DEVA ve Gelecek ise oylarını yükseltti. DEVA Partisi haziran ayında 1,9 oy oranına ulaşırken, Gelecek Partisi'nin oy oranı 1,4 oldu. İki partinin mayıs ayındaki oy oranı 1,3'tü.

Ankete göre, 'Kararsızım' diyenlerin oranı da arttı. Mayısta 7,7 olan kararsızlar haziranda 9,2 oldu.

‘BİNALAR ARASI MESAFE OLMASI GEREKEN KADAR DEĞİL’

CHP Grup Başkan Vekili ve Sakarya Milletvekili Engin Özkoç, heyet olarak bölgede yaptıkları araştırmaya göre patlayıcı maddelerin imalatıyla ilgili yerlerde yönetmeliğe göre binalar arası 50’şer metre aralık olması gerektiğini söyledi. Özkoç, “Burada bunun 22 metre olduğu düşünülüyor. Binaların arasında da en az binanın çatısının yüksekliğinde şilte ya da duvar örülmesi gerekiyordu” dedi.