Mevduat faizi 20 yılın zirvesine çıktı

Mevduat faizi 20 yılın zirvesine çıktı
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) verilerine göre, 3 aya kadar vadeli mevduatlarda faiz 24 Mart haftası itibariyle yüzde 28,10 oldu. Böylelikle faiz 2003 yılından bu yana en yüksek seviyeye çıktı.Türkiye'de mevduatın en...


Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) verilerine göre, 3 aya kadar vadeli mevduatlarda faiz 24 Mart haftası itibariyle yüzde 28,10 oldu. Böylelikle faiz 2003 yılından bu yana en yüksek seviyeye çıktı.

Türkiye'de mevduatın en yoğun olduğu dilim olan 3 aya kadar vadeli mevduatlarda Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın açıkladığı ortalama faiz 24 Mart haftası itibariyle yüzde 28,10 seviyesine yükseldi.

KKM’DE FAİZ ÜST SINIRI KALDIRILMIŞTI

TCMB dün şirketler için faiz üst sınırı olmayan yeni bir TL cinsikur korumalı mevduat (KKM) ürünü devreye alırken bugün de Hazine bireysellere sunulan TL cinsi KKM'de faiz üst sınırını kaldırdı.

Son zamanlarda KKM'de büyüklüğün gerilediği görülüyordu. Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) verilerine göre, 13 Ocak haftası itibariyle KKM büyüklüğü 1,37 trilyon TL'ye geriledi. Kasım ayında bu ürün 1,47 trilyon TL ile rekor kırmıştı.