'MEYDAN OKUMAYA HAZIRIZ'

'MEYDAN OKUMAYA HAZIRIZ'
Doğu Akdeniz’de gerilim sürerken Yunanistan Cumhurbaşkanı Cumhurbaşkanı Sakelaropulu, Kıbrıs Rum Yönetimi ziyareti öncesi Türkiye’ye yönelik açıklamalarda bulundu. Sakelaropulu, “Türkiye’nin herhangi bir meydan okumasını...

Doğu Akdeniz’de gerilim sürerken Yunanistan Cumhurbaşkanı Cumhurbaşkanı Sakelaropulu, Kıbrıs Rum Yönetimi ziyareti öncesi Türkiye’ye yönelik açıklamalarda bulundu. Sakelaropulu, “Türkiye’nin herhangi bir meydan okumasını göğüslemeye ve cevap vermeye her an hazırız” dedi.
Türkiye ile Fransa ve Yunanistan arasında kriz sürerken Yunanistan Cumhurbaşkanı Türkiye’yi KKTC’de işgalci olarak nitelendirdi. Sakelaropulu, “Türkiye buna son vermeli. Kapsamlı çözüm böyle sağlanır” dedi. Sakelaropulu, “Türkiye’nin tavrı Avrupa Birliği (AB) üyesi devletlerin egemenliklerine ve egemenlik haklarına yönelmekle kalmayıp bölgedeki barış ve güvenliği de tehdit ediyor” ifadelerine yer verdi. 
‘YUNANİSTAN DİPLOMASİ YOLUNU İZLİYOR’
Sakelaropulu, “Türkiye ile diplomasi yolunu izliyoruz. Ve iyi komşuluk ilişkilerine mutlak saygı duyuyoruz. Ancak,Türkiye’nin herhangi bir meydan okumasını göğüslemeye ve cevap vermeye her an hazırız” açıklamasında bulundu.