Meydanlarda dans

Meydanlarda dans
İzmir›de bir grup sanatçı, yeni tip corona virüs (Covid-19) salgını döneminde “Dans sınır ve mekan tanımaz” sloganıyla bir sokak projesi hayata geçirdi. 29 Nisan Dünya Dans Günü kapsamında yürütülen proje için bir araya...

İzmir›de bir grup sanatçı, yeni tip corona virüs (Covid-19) salgını döneminde “Dans sınır ve mekan tanımaz” sloganıyla bir sokak projesi hayata geçirdi. 29 Nisan Dünya Dans Günü kapsamında yürütülen proje için bir araya gelen sanatçılar, pandemi tedbirlerine uyarak kentin meydan, park, çarşı ve ara sokaklarında dans etti.
Proje çerçevesinde İzmir Alsancak Garı ve işlek caddelerde dans eden Tan Sağtürk Akademi Mavişehir Okulu başöğretmeni İpek Sanıtürk, “Salgın döneminde evlerimizin içindeki dar alanlara sıkışsak da kendimizce yaratıcı çözümler bulduk elbette. Ancak stüdyolarımızdaki, sahnelerimizdeki ışıkların altında özgürce hareket serbestisinin ferahlığına her zaman özlem duyuyoruz” dedi.
Salgın süresince sahneye çıkıp gösteriler yapmayı özledikleri için park, çarşı, sokak ve hatta kaldırımlarda dans ettiklerini anlatan Sanıtürk, açık hava mekanlarını bir tür sahneye çevirerek Dünya Dans Günü’nü kutladıklarını ifade etti.
Projede, Dokuz Eylül Üniversitesi Konservatuvarı Bale Dansçılığı Bölümü öğrencileri, eğitmen ve dansçılara eşlik etti.