MHP aday listesini açıkladı: 600 adaydan sadece 84’ü kadın

MHP aday listesini açıkladı: 600 adaydan sadece 84’ü kadın
Milliyetçi Hareket Partisi’nin (MHP) açıkladı 14 Mayıs milletvekili aday listesine göre halihazırda milletvekili olan altı isim liste dışında kaldı. Meclis’te 48 milletvekili sandalyesine sahip MHP’de 41 milletvekilinin neredeyse...

Milliyetçi Hareket Partisi’nin (MHP) açıkladı 14 Mayıs milletvekili aday listesine göre halihazırda milletvekili olan altı isim liste dışında kaldı. Meclis’te 48 milletvekili sandalyesine sahip MHP’de 41 milletvekilinin neredeyse tamamı kendi seçim bölgelerinden milletvekili adayı gösterilirken, altı milletvekili aday gösterilmedi.

Aday gösterilmeyen milletvekili şöyle;

Mersin Milletvekili Baki Şimşek

Konya Milletvekili Esin Kara

Eskişehir Milletvekili Metin Nurullah Sazak

Bursa Milletvekili Mustafa Hidayet Vahapoğlu

Kahramanmaraş Milletvekili Sefer Aycan

Düzce Milletvekili Ümit Yılmaz

DEPREMDE VATANDAŞA KÜFREDEN VEKİL LİSTEDE

MHP’nin Şanlıurfa için yeniden aday gösterdiği İbrahim Özyavuz, Kahramanmaraş depreminden sonra bir vatandaşa yaptığı küfürle gündeme gelmişti. Sosyal medyada kendisini eleştiren vatandaşa Özyavuz’un küfrettiği kayıtlar tepki toplamıştı.

HAKKARİ ADAYI SİLAHLI SALDIRIYA KARIŞMIŞTI

Hakkari’de ilk sıradan eski İl Başkanı Fatih Özbek aday gösterildi. Özbek, geçtiğimiz Aralık ayında kentte yaşanan bir silahlı saldırı olayı ile gündeme gelmişti. Alacak-verecek meselesi yüzünden çıkan ve bir kişinin ağır yaralandığı silahlı saldırıda yaralanan Nasır Erdal’ın Özbek tarafından vurulduğu iddia edilmişti. Olayın ardından açıklama yapan Hakkari Valiliği, iddiaların asılsız olduğunu savunmuştu. Ancak daha sonra Özbek’in koruması İsmail Aslan’ın olaydan sonra polise teslim olarak Erdal’ı vurduğunu söylediği ortaya çıkmıştı.

600 ADAYDAN 84’Ü KADIN

Öte yandan MHP listesinde 81 il 87 bölgede gösterilen 600 milletvekili adayından sadece 84 kadının aday gösterildiği görüldü. Kentlerde ilk sıraların büyük bölümünde erkek adayların gösterildiği partide sadece sekiz kentte ilk sıradan kadın milletvekili adaylarına yer verildi. Aydın, Çankırı, Kırklareli, Kahramanmaraş, Muğla, Nevşehir ve Tunceli’de ilk sıradan kadın adaylar gösterildi. Geri kalan 74 ilin tamamında ilk sıralarda erkek adaylara yer verilmesi dikkat çekti. Milletvekili sayısı bire düşürülen ve MHP’nin tarihinde hiçbir zaman milletvekili çıkartamadığı Tunceli’de kadın aday gösterildi.