MHP, AYM’den çok rahatsız

MHP, AYM’den çok rahatsız
MHP lideri Devlet Bahçeli, meclis grup toplantısında yaptığı konuşmada Osman Kavala’nın vatandaşlıktan çıkarılmasını, Anayasa Mahkemesi’nin (AYM) kapatılmasını istedi.Bahçeli, Kavala hakkında hüküm verilmesi halinde...

MHP lideri Devlet Bahçeli, meclis grup toplantısında yaptığı konuşmada Osman Kavala’nın vatandaşlıktan çıkarılmasını, Anayasa Mahkemesi’nin (AYM) kapatılmasını istedi.

Bahçeli, Kavala hakkında hüküm verilmesi halinde vatandaşlıktan çıkarılması gerektiğini savunarak “10 büyükelçiden birisinin ülkesine gönderilmesi artık milli bir zarurettir” dedi. Yayınladıkları bildiri ile Osman Kavala’nın serbest bırakılmasını talep eden on ülkenin büyükelçilerinin “Türkiye’ye bir nevi muhtıra verdiğini” söyleyen Bahçeli, bunun “Türkiye’nin egemenlik haklarına suikast” olduğunu belirtti.

Anayasa Mahkemesi’ni Osman Kavala, Osman Baydemir ve Selahattin Demirtaş davaları nedeniyle eleştiren Bahçeli, “Anayasa Mahkemesi öyle bir hale gelmiştir ki, nerede bir hain, nerede Türkiye’nin kuyusunu kazmak için faal halde bulunan bir çapulcu varsa onlarla yan yanadır” ifadelerini kullandı. Bahçeli, “Sorarım sizlere, Anayasa Mahkemesi kapanmasın da hak ve hukukun itibarı mı kaybolsun?” sözleriyle bir kez daha Anayasa Mahkemesi’nin kapatılmasını istedi.