MHP seçim kampanyasını başlattı

MHP seçim kampanyasını başlattı
Genel Başkan Bahçeli, ilk mitingini Sivas’ta düzenledi. “Amacımız Recep Tayyip Erdoğan’ı büyük bir farkla yeniden Cumhurbaşkanı seçmektir. Gayretimiz budur” diyen miting sırasında Pir Sultan Abdal’ın diyerek sosyalist...

Genel Başkan Bahçeli, ilk mitingini Sivas’ta düzenledi. “Amacımız Recep Tayyip Erdoğan’ı büyük bir farkla yeniden Cumhurbaşkanı seçmektir. Gayretimiz budur” diyen miting sırasında Pir Sultan Abdal’ın diyerek sosyalist şair Adnan Yücel’in şiirini okudu.

“2023’e Doğru: Aday Belli, Karar Net” sloganıyla Sivas’ta ilk mitingini düzenleyen Devlet Bahçeli, “2023’te adayımız belli, kararımız nettir. Cumhurbaşkanı adayımız sayın Recep Tayyip Erdoğan’dır. Hedefimiz sayın Recep Tayyip Erdoğan’ı açık ara farkla tekrar Cumhurbaşkanı seçilmesi, TBMM’de vekil sayısı ile çok güçlü bir MHP grubunun ve Cumhur İttifakı’nın tecelli etmesidir” dedi.

Dış güçlerin Cumhur İttifakı’nı hedef aldıklarını anlatan Bahçeli, 2023 seçimleriyle Kurtuluş Savaşı arasında paralellik kurdu, “1923’ün rövanşını 2023’te almak için tuzak kuruyorlar” dedi.

Muhalefeti dış güçlerle birlikte hareket etmekle suçlayan, Kılıçdaroğlu için “Emperyalistlerin kılıcını taşıyor” diyen Devlet Bahçeli konuşmasında en kısa bölümü ekonomiye ayırdı.

Bahçeli, “Enflasyon canavarının başı mutlaka ezilecek. Fiyat istikrarı eninde sonunda sağlanacak. Bugün az yiyen, yarın inşallah çok yiyecek. Bugün az kazanan, yarın inşallah çok kazanacak” diye konuştu.

PİR SULTAN ABDAL’IN ŞİİRİ ZANNEDİP SOSYALİST ŞAİRİN ŞİİRİNİ OKUDU
MHP mitinginde Bahçeli, Erdoğan’a desteğini ilan ederken sosyalist görüşleriyle bilinen toplumcu şair Adnan Yücel’in şiirini okudu ama Pir Sultan Abdal’ın zannederek. Bahçeli, Adnan Yücel’in, “Yeryüzü aşkın yüzü oluncaya dek” adlı şiirinden “Bin kez budadılar körpe dallarımızı/ bin kez kırdılar. / Yine çiçekteyiz işte yine meyvedeyiz” dizelerini okudu.