Michael Jackson’ın hayatı film oluyor

Michael Jackson’ın hayatı film oluyor
ABD’li pop ikonu Michael Jackson’ın biyografi filmi “Michael”ın çekimleri bu yıl başlayacak. Filmin yönetmenliğini ise “Training Day”, “The Equalizer”, “Emancipation” ve “King Arthur” gibi filmlerin yönetmeni Antoine...

ABD’li pop ikonu Michael Jackson’ın biyografi filmi “Michael”ın çekimleri bu yıl başlayacak. Filmin yönetmenliğini ise “Training Day”, “The Equalizer”, “Emancipation” ve “King Arthur” gibi filmlerin yönetmeni Antoine Fuqua üstlenecek. 

Senaryosunu, “Gladiator” ve “Skyfall”ın senaryolarını yazan ve üç kez Oscar’a aday gösterilen John Logan’ın yazdığı filmde, Grammy ödüllü şarkıcının daha önce hiç anlatılmamış hikâyelerine ve ikonik sahne performanslarına yer verilecek.

Filmin yapımcılığını Oscar ödüllü “The Departed” (2006), “The Aviator” (2004), “Hugo” (2011) ve “Bohemian Rhapsody” (2018) filmlerinin de yapımcısı olan Graham King üstleniyor. Yardımcı yapımcılar ise John Branca ve John McClain olacak. 

Variety’nin haberine göre, yönetmen Fuqua filmle ilgili açıklamasında, kariyerinin ilk filmlerinin müzik videoları olduğunu ve  film ile müziği birleştirmenin kişiliğini tanımladığını söyledi. “Benim için Michael Jackson’ın gücüne, karizmasına ve katıksız müzik dehasına sahip hiçbir sanatçı yok” diyen Fuqua, kendisini müzik videoları yapmaya itenin de MTV’de izlediği Michael Jackson klipleri olduğunu anlattı.

Yönetmen, “Müziği ve o görüntüler benim dünya görüşümün bir parçası. Onun hikâyesini ekranda, müziğiyle birlikte anlatma şansı benim için karşı konulamazdı” dedi.