Michelle Obama başkan adayı olmasını isteyenlere sonunda yanıt verdi

Michelle Obama başkan adayı olmasını isteyenlere sonunda yanıt verdi
Michelle Obama, kendisini başkanlık adaylığından resmen çıkararak, Demokratlara yaşlanan Joe Biden'a alternatif arayışlarını sona erdirdi.Son yıllarda siyasi sahneden uzak kalsa da, eski first lady, Demokrat politikasında hala...
Michelle Obama, kendisini başkanlık adaylığından resmen çıkararak, Demokratlara yaşlanan Joe Biden'a alternatif arayışlarını sona erdirdi.

Son yıllarda siyasi sahneden uzak kalsa da, eski first lady, Demokrat politikasında hala etkili bir figür olarak kabul ediliyor.

Michelle Obama'nın ofisinden iletişim direktörü Crystal Carson, NBC News'e verdiği demeçte, "Michelle Obama'nın yıllar boyunca defalarca ifade ettiği gibi, başkanlık için aday olmayacağını" belirtti.

Carson, "Bayan Obama, Başkan Joe Biden ve Başkan Yardımcısı Kamala Harris'in yeniden seçim kampanyasını destekliyor" dedi.

Son bir Rasmussen anketine göre, Demokratların neredeyse yüzde 50'si Biden'ın yerine başka bir aday istiyor. Bu anket sonuçlarına göre, Demokratların yüzde 20'si Michelle Obama'yı tercih ederken, yüzde 15'i Başkan Yardımcısı Kamala Harris'i istiyor.

Michelle Obama, birkaç kez siyasete girmeme konusunda kararlı olduğunu belirtti. Ancak bu yılki seçim sonuçlarından korktuğunu itiraf ederek, yeni bir spekülasyon dalgasına neden oldu.

"Bu sonraki seçimde neler olacak? Bu düşünebileceğimiz şeylerden korkuyorum, çünkü liderlerimizin önemi büyük," dedi.

Michelle Obama, Jay Shetty'nin 'On Purpose' adlı podcast'inde Ocak ayında yaptığı bir röportajda, seçilecek liderin önemini vurguladı.

Geçen yıl, bir Netflix özelinde Oprah'a yaptığı açıklamada, siyasetin zorluğunu ve siyasete girme isteğinin olmadığını belirtti.

Michelle Obama, 2022'deki bir BBC röportajında başkanlık için aday olma sorularını "nefret ettiğini" ifade etti.

Ancak NBC'nin haberine göre, eski first lady, 2020'de Jill Biden'ın eşinin başkan yardımcısı olarak aday gösterilmemesinden üzüntü duydu.