Miçotakis’in sürpriz konukları

Miçotakis’in sürpriz konukları
Türkiye ile Yunanistan arasındaki gerilim tırmandığı bir dönemde Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, ABD Temsilciler Meclisi’nden farklı partilere mensup delegeleri başkent Atina’da ağırladı.ABD’li heyetin başında...

Türkiye ile Yunanistan arasındaki gerilim tırmandığı bir dönemde Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, ABD Temsilciler Meclisi’nden farklı partilere mensup delegeleri başkent Atina’da ağırladı.

ABD’li heyetin başında Askeri İlişkiler Komitesi Başkanı Adam Smith yer alırken görüşmede Miçotakis’in Türkiye tarafından yapılan “tehlikeli ve aşırı agresif” açıklamalardan yakındığı öğrenildi.

Yunanistan Başbakanlığı adına yapılan açıklamada, Yunanistan’ın toprak bütünlüğünün sorgulanamayacağı da belirtildi.

Hafta başında partisinin grup toplantısında konuşan Miçotakis, “Bizim sınırlarımız mavidir ve gri değildir. Avrupa'daki ve Atlantik'in öbür tarafındaki müttefiklerimiz de bizimle aynı fikirde” ifadesini kullandı.

Miçotakis son dönemde hem AB hem de ABD’ye Türkiye ile ilişkiler konusunu sık sık gündeme getiriyordu.

ERDOĞAN TEPKİ GÖSTERMİŞTİ
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, önceki gün katıldığı bir etkinlikte Yunanistan’ın ABD’den yardım istemesine tepki göstermişti. Erdoğan, “Yunanistan Başbakanı ABD’den yardım istiyor. Neye karşı? Türkiye’ye karşı. Ne yaparsan yap, biz gereği neyse bunu her zaman yapacağız, yapmaya hazırız” ifadelerini kullanmıştı.