Miçotakis’ten Erdoğan’a: Diyaloğa izin verin

Miçotakis’ten Erdoğan’a: Diyaloğa izin verin
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın, Yunanistan’a yönelik “Batı Trakya ve adalara yığılan silahlar gizli bir işgal anlamına gelir; kendinize gelin” sözlerine Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis’ten yanıt geldi.Türkiye’yi...

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın, Yunanistan’a yönelik “Batı Trakya ve adalara yığılan silahlar gizli bir işgal anlamına gelir; kendinize gelin” sözlerine Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis’ten yanıt geldi.

Türkiye’yi “temel diyalog” yoluna dönmeye çağıran Miçotakis, şunları söyledi:
“Karşı taraf yalanlarını ve tehditlerini sürdürebilir ama bu oyunda tek başında. Karşılarında sadece Yunanistan değil, Avrupalı müttefiklerimiz ve NATO’da var. Silahlı kuvvetler de tetikte. Barışçıl eylemlerin ve diyalog yolunun seçilmesine izin verin. Uluslararası hukukun gücü, silahlı kuvvetlerimizin uyanıklığı ve müttefiklerimizin desteğiyle pozisyonumuz net ve kendimize güvenimiz tam.”

ABD: Adalarda gerilimin zamanı değil
ABD Dışişleri Sözcüsü Ned Price, Yunanistan’ın Gayri Askeri Statüdeki Adalar’a (GASA) zırhlı birlik çıkarmasına yönelik bir soru üzerine, “NATO ortakları arasında gerilimi artırabilecek açıklamaların veya eylemlerin zamanı değil. Sorun diplomatik yollarla çözülmeli” dedi.