Miçotakis’ten Erdoğan’a eleştiri: “İlişkilerimizi zehirliyor”

Miçotakis’ten Erdoğan’a eleştiri: “İlişkilerimizi zehirliyor”
Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis, Atina'da ağırladığı Almanya Başbakanı Olaf Scholz ile ortak basın toplantısı düzenledi. Miçotakis, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ı, “Türkiye-Yunanistan ilişkilerini zehirlemekle”...

Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis, Atina'da ağırladığı Almanya Başbakanı Olaf Scholz ile ortak basın toplantısı düzenledi. Miçotakis, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ı, “Türkiye-Yunanistan ilişkilerini zehirlemekle” suçladı. CNN Yunanistan'da yer alan ilgili haber göre Miçotakis, ülkesinin “Türkiye'nin kışkırtıcılığına karşı kendini savunduğunu” belirtti. Miçotakis, mülteci meselesinde ise ülkesinin, Avrupa'nın sınırlarını koruduğu mesajını verdi. Gazete Duvar’ın aktardığına göre, Yunanistan'ın, bölgesel ittifaklarla deniz yetki alanlarını tanımlayarak Türkiye'nin deniz hukuku konusundaki kışkırtıcı adımlarına karşı çıktığını savunan Miçotakis, "Ankara ile her zaman görüşmelere katılmaya hazırım" mesajı da verdi.

ALMAN ZIRHLILARI TÜRKİYE SINIRINA KONUŞLANDIRILACAK
Yunanistan Başbakanı Mitsotakis, Almanya'dan gönderilen Marder tipi zırhlı araçların Türkiye sınırına konuşlandırılacağını duyurdu. Mitsotakis, "Silahlı kuvvetlerimiz, onların (zırhlı araçlar) en fazla orada işe yarayacağı görüşünde" diyerek, Meriç Nehri hattındaki Türkiye sınırına işaret etti.

Almanya Başbakanı Olaf Scholz ise zırhlı araçların nerede konuşlandırılacağının, her NATO müttefikinin kendi kararı olduğunu belirtti. Scholz, "Biz Marderları Yunanistan'a gönderdik ve onlardan her gün nerede olduklarına dair rapor almıyoruz. Bunu sormuyoruz da" dedi. Almanya'nın Yunanistan ile pek çok alanda iş birliği içinde olduğunu belirten Scholz, gönderdikleri silahların akıbetini sormanın "tuhaf bir tavır" olacağını ifade etti.