Miçotakis’ten Erdoğan’a: Yunanistan’da dayılıklara geçit yok

Miçotakis’ten Erdoğan’a: Yunanistan’da dayılıklara geçit yok
Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın “Bir gece ansızın gelebiliriz” ve “Yunanistan’ın anlayacağı dil neyse o dille konuşuyoruz” ifadelerine, “Ben de onların anlayacağı dilde kendilerine,...

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın “Bir gece ansızın gelebiliriz” ve “Yunanistan’ın anlayacağı dil neyse o dille konuşuyoruz” ifadelerine, “Ben de onların anlayacağı dilde kendilerine, ‘Yunanistan’da dayılıklara geçit yok’ diyorum” açıklamasıyla yanıt verdi.

Miçotakis’in “Dayılık yok” ifadesini Türkçe kullanması dikkat çekerken, bu kelimelerin Yunan toplumu tarafından sıkça kullanılması nedeniyle ve Türkiye’de de net bir biçimde anlaşılması amacıyla kullandığı belirtiliyor.

BBC Türkçe’nin haberine göre Miçotakis, Selanik’te uluslararası fuar açılışında ve öncesinde iş dünyasına konuştu. Erdoğan’ın, “Bir gece ansızın gelebiliriz” sözüne Miçotakis, “Yunanistan’ın tek bildiği bir şey var, o da “Tehditlere ‘Ohi (Hayır) Sayın Erdoğan’ demektir” ifadesini kullandı ve ayakta alkışlandı.

AÇIKLAMALARI KOMŞULUK İLKELERİNİ ZEHİRLİYOR
Miçotakis, “Yalnız Sayın. Erdoğan’ın değil; son zamanlarda bütün Türk yöneticilerin Yunanistan’a yönelik yaptıkları suçlama ve açıklamalar kabul edilemez. Bu açıklamalar maalesef Türk kamuoyunu zehirlemekte, iyi komşuluk ilkelerini zedelemekte ve milliyetçiliği körüklemektedir” dedi.

“Türkiye ile Yunanistan arasında savaş çıkar mı?” sorusuna Miçotakis, “Savaş çıkarsa bu ancak Türkiye’nin egemenlik sahasına saldırmasıyla mümkün olabilir. Ama Türkiye’nin böyle bir şey yapacağını sanmıyorum. Çünkü Türkiye, silahlı kuvvetlerimizin caydırıcı gücünü iyi tanımakta ve olası bir saldırı karşısında vereceğimiz karşılığın çok sert olacağını biliyor” yanıtını verdi.

Tüm bu gergin duruma karşın Türkiye ile diyalog kapılarını açık tutmaya devam edeceğinden söz eden Miçotakis, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın daha önce kendisi için “benim için Miçotakis diye biri yok” ifadesine gönderme yaparak “Ben hiçbir zaman ‘benim için Erdoğan diye biri yok’ demedim. Ben kendisiyle her zaman görüşmeye hazırım. Görüşmeliyiz de” dedi.