Millet İttifakı için kritik hafta

Millet İttifakı için kritik hafta
Altılı masa yolun çoğunu kazasız belasız geçti. Şimdi başından bu yana partiler arasında ama özellikle İYİ Parti ile CHP arasında enerji birikmesine neden olan Cumhurbaşkanlığı adayının kim olacağına yanıt verilecek sürece...

Altılı masa yolun çoğunu kazasız belasız geçti. Şimdi başından bu yana partiler arasında ama özellikle İYİ Parti ile CHP arasında enerji birikmesine neden olan Cumhurbaşkanlığı adayının kim olacağına yanıt verilecek sürece girildi. CHP 13 Şubat’ta adayın isminin belirlenmesini istiyor. İYİ Parti’ye göre bu tarih erken. Görüş ayrılığının giderilebilmesi için gelecek hafta pazartesi günkü buluşmanın ev sahibi olan Temel Karamollaoğlu liderlerle ikinci tur görüşmeler yapacak.

Kritik buluşma yaklaşırken heyecan da artıyor. CHP Kemal Kılıçdaroğlu’nun adaylığı konusunda ısrarlı mesajlar veriyor. İYİ Parti’den ise masaya aday dayatılmasına müsaade edilmeyeceğine ilişkin açıklamalar geliyor.

Kılıçdaroğlu’nun adaylığını destekleyenlerle, İYİ Partililer arasında sosyal medyada yaşanan gerilim iki parti arasındaki enerji birikimini ortaya koyuyor. Çözüm ise bir çok badirenin altından konuşarak kalkan, kritik kararların altına imza atan liderlerde ve verecekleri kararda.