Milli satranç oyuncusu Kübra Öztürk Örenli’nin ‘hamile olduğu için takımdan atıldığı’ iddiası yalanlandı

Milli satranç oyuncusu Kübra Öztürk Örenli’nin ‘hamile olduğu için takımdan atıldığı’ iddiası yalanlandı
Gazete Pencere Haber MerkeziMilli Satranç Takımı üyesi Kübra Öztürk Örenli’nin hamile olduğu gerekçesiyle milli takımdan çıkarıldığı iddiasıyla ilgili Türkiye Satranç Federasyonu yaptığı açıklamada Örenli’nin kendi...

Gazete Pencere Haber Merkezi

Milli Satranç Takımı üyesi Kübra Öztürk Örenli’nin hamile olduğu gerekçesiyle milli takımdan çıkarıldığı iddiasıyla ilgili Türkiye Satranç Federasyonu yaptığı açıklamada Örenli’nin kendi isteğiyle turnuvalarda yer almadığını belirtti.

Satranç oyuncusu Kübra Öztürk Örenli, geçtiğimiz hafta sosyal medya hesabından (X) yaptığı açıklamada hamile kaldıktan sonra milli takımdan fiilen çıkarıldığını açıkladı.

Türkiye Satranç Federasyonu ise Örenli’nin iddiasının doğru olmadığını ifade etti.

Federasyon açıklamasında “Milli sporcumuzun milli takımdan çıkarılması ya da turnuvalara gönderilmemesi söz konusu değildir. Milli takıma herhangi bir sebepten dolayı katılamayan hiç kimse de milli takımdan çıkarılmış sayılmamaktadır” dedi.

Gazete Pencere’nin edindiği bilgiye göre Örenli’nin ‘Özendirme’ ödülü kesildi. Hamile olmadığı, altı aylık çocuğu olduğu belirtilen milli satranç oyuncusunun ‘Özendirme’ ödülü alabilmesi için Türkiye’yi uluslararası bireysel ya da takımsal şampiyonalarda temsil etmesi gerektiği, bu kriterleri karşılayamadığı için de bu kesintinin yapıldığı öğrenildi.

Ancak Federasyon, Örenli’nin paylaşımlarından sonra ‘Özendirme’ ödülünün 2024 yılı içinde ödeneceğini açıkladı.

TIKLAYIN Hamile olduğu gerekçesiyle Satranç Milli Takımı’ndan çıkarılan Kübra Öztürk: Bu durum kadınların kanayan yarası