Milli Savunma Bakanlığı: 1 milyondan fazla Suriyeli gönüllü olarak evlerine döndü

Milli Savunma Bakanlığı: 1 milyondan fazla Suriyeli gönüllü olarak evlerine döndü
Milli Savunma Bakanlığı'ndan yayımlanan bir bilgilendirme metninde Suriyeli göçmenlere ilişkin olarak "470 binden fazlası İdlib’e olmak üzere 1 milyondan fazla Suriyeli evlerine ve topraklarına gönüllü, güvenli ve saygın bir...

Milli Savunma Bakanlığı'ndan yayımlanan bir bilgilendirme metninde Suriyeli göçmenlere ilişkin olarak "470 binden fazlası İdlib’e olmak üzere 1 milyondan fazla Suriyeli evlerine ve topraklarına gönüllü, güvenli ve saygın bir şekilde dönmüştür. Suriye’de istikrarın bir an önce sağlanması, Suriyelilerin emniyetli bir ortama geri dönüşleri ve normalleşmenin sağlanmasına yönelik çalışmalara da devam edilmektedir." denildi.

Metinde Rusya-Ukrayna ve Türkiye arasında geçtiğimiz yıl imzalanan tahıl koridoru anlaşmasının görüşmelerine ilişkin olarak da "17 Temmuz’da süresi dolacak olan Tahıl Girişiminin uzatılmasına yönelik BM, Rusya Federasyonu ve Ukrayna yetkilileri ile temaslarımız Dışişleri Bakanlığı ile koordineli olarak devam etmektedir." ifadeleri yer aldı.

İsveç'in NATO üyeliği

İsveç'in NATO üyeliğine giriş sürecine ilişkin olarak yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Birden çok terör örgütü ile mücadele eden ve NATO Genel Sekreteri’nin de ifade ettiği gibi terörden en çok zarar gören NATO üyesi olan ülkemiz, bu konuda müttefiklerinden iş birliği ve dayanışma içinde olmalarını beklemektedir. Üyelik başvurusunda bulunan İsveç’in; Finlandiya’da olduğu gibi Madrid Zirvesi’nde verilen taahhütlerini somut olarak yerine getirdiği, buna milletimiz ve meclisimiz ikna olduğu takdirde üyeliğine onay verilmemesi için bir neden bulunmadığını vurgulamakta yarar görüyoruz.

Kur'an yakma eylemi

Ancak bu olumlu tutumumuza rağmen, Kurban Bayramı’nın ilk günü yaşanan Kur’an yakma eylemi, bu süreçteki çekincelerimizin ne kadar haklı olduğunun bir göstergesidir. Sözde “ifade özgürlüğü” adı altında kutsal değerlerimize yönelik yapılan bu aşağılık saldırıyı kınıyoruz. Mevcut şartlar altında; bir kez daha hatırlatmak isteriz ki İsveç’in NATO üyeliği hususu yüce meclisimizin takdirindedir. Aynı zamanda bu husus kamuoyumuz tarafından da yakından takip edilmektedir.