Mısır’da kilise yangını: 41 kişi öldü

Mısır’da kilise yangını: 41 kişi öldü
Mısır'ın başkenti Kahire'nin güneybatısındaki Giza kentinde bir Kıpti kilisesinde çıkan yangında en az 41 kişi hayatını kaybetti. Sağlık Bakanlığı, ambulanslarla en az 55 yaralının hastaneye sevk edildiğini duyurdu. Yangını...

Mısır'ın başkenti Kahire'nin güneybatısındaki Giza kentinde bir Kıpti kilisesinde çıkan yangında en az 41 kişi hayatını kaybetti. Sağlık Bakanlığı, ambulanslarla en az 55 yaralının hastaneye sevk edildiğini duyurdu. Yangını söndürmek için 15 itfaiye aracının kiliseye gönderildiği ve itfaiye yetkililerinin verdiği bilgilere göre yangının kontrol altına alındığı kaydedildi. Reuters, Pazar sabahı çıkan yangın sırasında kilisede yaklaşık 5 bin kişinin ayin için bir araya geldiğini aktardı. Emniyet güçlerinden bir yetkili, yangının ayine katılanlar arasında paniğe yol açtığını söyledi.


KLİMA CİHAZI NEDEN OLDU
İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, kilisenin üst katındaki bozuk bir klima cihazının yangına neden olduğu belirtildi. Al Masri el Yum gazetesine konuşan görgü tanıkları, elektrik kesintisinin ardından cihazın kısa devre yaptığını ifade etti.