MİT Başkanı, Bağdat’ta

MİT Başkanı, Bağdat’ta
Millî İstihbarat Teşkilatı (MİT) Başkanı Hakan Fidan, Irak ve Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi’nde (IKBY) bir dizi temaslarda bulunmak üzere Bağdat’ta gitti. Fidan’ın Irak ve IKBY’nin siyasi ve güvenlik yetkilileri ile...

Millî İstihbarat Teşkilatı (MİT) Başkanı Hakan Fidan, Irak ve Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi’nde (IKBY) bir dizi temaslarda bulunmak üzere Bağdat’ta gitti. Fidan’ın Irak ve IKBY’nin siyasi ve güvenlik yetkilileri ile görüştüğü öğrenildi.

Rûdaw’ın haberine göre Fidan, Irak Cumhurbaşkanı Berhem Salih, Başbakan Mustafa Kazımi, Parlamento Başkanı Muhammed Halbusi ve siyasi parti temsilcileri ile görüştü. Fidan daha sonra IKBY yetkilileri ile bir araya geldi.

ZAHO İÇİN SORUŞTURMA KOMİSYONU SÖZÜ
Rûdaw’a konuşan kaynaklar, MİT Başkanının görüşmelerde, “Türkiye’nin Irak’ın toprak bütünlüğü ve egemenliğinin korunmasını” taahhüt ettiğini Iraklı yetkililere ilettiğini belirtti. Fidan, Irak ve IKBY yetkilileriyle yaptığı görüşmede ise Zaho saldırısıyla ilgili soruşturma komisyonu kurmaya hazır olduklarını söyledi. Irak’taki hükümet kurma süreciyle ilgili olarak Fidan, Sünni liderler Hamis Hançer ve Muhammed Halbusi’yi birlik olmaya çağırdı.

MİT Başkanı Hakan Fidan, Sünni Egemenlik İttifakı lideri Hamis Hançer ile de bir araya geldi.

20 Temmuz’da IKBY’ye bağlı Duhok vilayetinin Zaho bölgesinde düzenlenen saldırıda 9 sivil ölmüş, 26 kişi yaralanmıştı.