Montella'dan EURO 2024 açıklaması: Hayallerimiz var

Montella'dan EURO 2024 açıklaması: Hayallerimiz var
Türkiye A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Vincenzo Montella, Euro 2024'e ilişkin açıklamalarda bulundu.A Milli Takım Teknik Direktörü Vincenzo Montella, 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası'nı ve Türkiye'nin rakiplerini değerlendirdi....
Türkiye A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Vincenzo Montella, Euro 2024'e ilişkin açıklamalarda bulundu.

A Milli Takım Teknik Direktörü Vincenzo Montella, 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası'nı ve Türkiye'nin rakiplerini değerlendirdi. Montella turnuvaya ilişkin, "Ben hiçbir zaman finali, yarı finali hedefleyerek gitmiyorum. Yüzde yüzümüzü vererek gitmeyi hedefliyorum. O isteğimizi ortaya koyarak ilerlemek istiyoruz. Tabii ki hayallerimiz var. Ben de istiyorum. Elimizden geleni yapacağız" dedi.

Vincenzo Montella, Almanya'nın ev sahipliğini yapacağı 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası'na ve milli takımın grubundaki rakiplere ilişkin açıklamalarda bulundu.

Sabah gazetesine konuşan Montella EURO 2024'le ilgili, "Futbolda tam gücünüzü ortaya koymanız lazım. Ben hiçbir zaman finali, yarı finali hedefleyerek gitmiyorum. Yüzde yüzümüzü vererek gitmeyi hedefliyorum. O isteğimizi ortaya koyarak ilerlemek istiyoruz. Artık o bizi nereye götürürse. Tabii ki hayallerimiz var. Ben de istiyorum. Elimizden geleni yapacağız. Şampiyona bizi nereye götürürse kabulümüz olacak." dedi.

"Fransa bir tık önde"

Turnuvanın favorileriyle ilgili soruya ise Montella, "İtalya, Fransa iyi takımlar. Almanya her zamanki gibi iyi. Belki Belçika bir fırsat sahibi olabilir. Ama ben Fransa'nın bir tık önde olduğunu düşünüyorum." yanıtını verdi.

Portekiz yorumu

Montella, A Milli Takım'ın 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası'ndaki grubunda yer alan Portekiz ve Çekya'yla ilgili şunları söyledi, "Portekiz iyi bir takım. Oyuncuları sağlam. Geçen yedek kulübesine bakıyorum 400 milyon Euro'luk oyuncuları vardı kulübede. Portekiz gelecek vadeden takım. Aynı zamanda deneyimli oyuncular var. Portekiz'in ismini önümüzdeki senelerde de sıkça duyuyor olacağız. Diğer takım, Çekya ise yarışçı. İyi oyuncuları var. Arnavutluk karşısındaki oyunuyla iyi performans gösterdiler. Dikkat edilmesi gereken önemli bir takım olduğunu düşünüyorum."

Euro 2024'te F Grubu'nda yer alan A Milli Takım'ın son rakibi, play-off'ta oynanacak maçların ardından belli olacak.

Montella, bu konuyla ilgiliyse şunları söyledi, "Bu seçebileceğimiz bir şey değil. Uluslararası liglerde takımlar, güç konusunda, yetenek konusunda gerçekten eşitlenmeye başladı. Lüksemburg bile küçük bir milletin takımı. Ben oynarken 1-2 puan alsa sevinecek bir ülke, şu an 17 puanla tamamlayabiliyor. Hiç beklemediğiniz takımlar bile güzel performans ortaya koyuyorlar. Cevaplanması zor soru."