Motorkuryeler, hayatını kaybeden meslektaşları için TBMM önüne kask bıraktı

Motorkuryeler, hayatını kaybeden meslektaşları için TBMM önüne kask bıraktı
Motokuryeler, hayatını kaybeden arkadaşları ve yaşadıkları sıkıntıları TBMM gündemine taşıdı. TBMM önünde açıklama yapan motokuryeler kask bırakma eylemi yaparak karanfil bıraktı.Gazete Pencere Haber MerkeziSomali Cumhurbaşkanı’nın...

Motokuryeler, hayatını kaybeden arkadaşları ve yaşadıkları sıkıntıları TBMM gündemine taşıdı. TBMM önünde açıklama yapan motokuryeler kask bırakma eylemi yaparak karanfil bıraktı.

Gazete Pencere Haber Merkezi

Somali Cumhurbaşkanı’nın oğlunun çarparak öldürdüğü motokurye Yunus Emre Göçer için CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, ve motokuryeler, meclis önünde açıklama yaptı. Motokuryeler, meslektaşları için 'kask bırakma' eylemi yaptı

“Gündem ölen motokuryeler”

Devlet kayıtlarında motorkurye diye bir şey yok diyen  CHP Malatya Millietvekili Veli Ağababa, “Motokuryelerimizin canları bu kadar kıymetsiz, değersiz mi? Son bir haftada 3 arkadaşımız hayatını kaybetti. Buradan bir çağrıyı da trafikteki araç sahiplerine yapmak istiyorum. Motokurteyler, canlarını dişine takarak hizmet veremeye alışıyor onlar araç kullanırken onlar taciz etmekten vazgeçmelerini diliyorum. Yunus Emre Göçer, bir kazaya kurban gitti. Göçer’in avukatı ‘kaza yapan kaçabilir tutuklayın’ dedi ama maalesef cumhurbaşkanın oğlu elini kolunu sallayarak ülkesine gitti. Adalet Bakanı ölen kuryenin hakkını savunmak yerine, Somali Cumhurbaşkanının oğlu sorusuna ‘gündem Filistin’ dedi. Evet gündem Flitsin ama gündem ölen motokuryeler. Bunun mutlaka takipçisi olacağız. Bu olağanüstü bir skandaldır" dedi.

"Kaza yapınca evimize ekmek götüremiyoruz"

Sıkıntılarını sürekli gündeme getirdiklerini belirten motokurye Furkan Yıldırım, kaza yaptıklarında ellerine ekmek götüremediklerini belirtti.

Son bir senede 436 meslektaşlarını kaybettiklerini belirten bir başka motokurye ise “Ben bu bölgenin kuryesiyim. Çankaya’nın birçok bölgesine gidip geliyorum 214 yaşında bir çocuğun kuryelik yapıp hayatını kaybetmesi, 17 yaşında bir çocuğun yine aynı. Gebze’de tartıştığı motorkuryeyi takip edip öldüren dolmuşçu… Biz trafikte yer kaplamıyoruz onun için daha çok kuryeler tercih ediliyor” dedi.