Mr. Bean: Komedinin işi rencide etmektir

Mr. Bean: Komedinin işi rencide etmektir
Oynadığı Mr. Bean karakteriyle tanınan komedi oyuncusu ve yazarı Rowan Atkinson, komedyenlerin de son yıllarda sık sık karşı karşıya kaldığı iptal kültürünü eleştirdi. Atkinson, komedinin işinin, rencide etmek olduğunu...

Oynadığı Mr. Bean karakteriyle tanınan komedi oyuncusu ve yazarı Rowan Atkinson, komedyenlerin de son yıllarda sık sık karşı karşıya kaldığı iptal kültürünü eleştirdi. Atkinson, komedinin işinin, rencide etmek olduğunu belirterek komedyenlerin özgür bir toplumda “kesinlikle her şey” hakkında şaka yapmasına izin verilmesi gerektiğini savundu.

Daily Mail’in haberine göre, İngiliz oyuncu, komedinin amacının “küfür etme potansiyeline sahip olmak” olduğunu da vurgulayarak mizahın birini “gülünç” göstermek için yapıldığını anımsattı. Atkinson, insanları, komedyenlerin şaka yapmasına izin verilen şeyler hakkında kısıtlamalar koymaları konusunda dikkatli davranmaları için uyardı. Atkinson, “Bana göre komedinin işi gücendirmek ya da gücendirme potansiyeline sahip olmak. Komedi bu potansiyelden arındırılamaz, her şakanın bir kurbanı vardır” dedi.

“Düzgün bir özgür toplumda, kesinlikle her şey hakkında şaka yapmanıza izin verilmelidir” diyen Atkinson, sosyal medyanın bu konudaki rolüne de değindi. Atkinson, platformların öfke uyandırmak amacıyla orijinal içeriklerinden şakalar çıkardığını ve teknolojiyi kullanmayı hâlâ öğrendiğimizi söyledi.