MSB kaynakları: Irak ile ortak harekat merkezi kurulacak

MSB kaynakları: Irak ile ortak harekat merkezi kurulacak
Milli Savunma Bakanlığı kaynakları gazetecilerin sorularını yanıtladı. Irak hükumeti ile askeri operasyonlar için ortak merkez kurulacağı açıklandı. Milli Savunma Bakanlığı kaynakları, Irak makamları ile yapılan son görüşmelerin...
Milli Savunma Bakanlığı kaynakları gazetecilerin sorularını yanıtladı. Irak hükumeti ile askeri operasyonlar için ortak merkez kurulacağı açıklandı. 

Milli Savunma Bakanlığı kaynakları, Irak makamları ile yapılan son görüşmelerin ardından olası bir Ortak Harekat Merkezi'nin kurulup kurulmayacağına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Bakanlık kaynakları, "Irak ile belirli seviyelerde görüşmeler devam etmektedir. Aralık ayında yapılan toplantının ikincisi geçtiğimiz günlerde Bağdat’ta gerçekleşti. İki ülke arasında imzalanması planlanan Stratejik Çerçeve Belgesi için hazırlıklar devam etmektedir. Bizim bu belgede olmasını istediğimiz hususlardan biri de Ortak Harekat Merkezi’nin kurulmasıdır. Bu harekat merkezinin işletilmesine yönelik teknik detaylar da söz konusu belge imzalandıktan sonra belirlenecektir" şeklinde konuştu.

Ayrıca, Irak makamlarının terörle mücadeleye yaklaşımı hakkında da açıklamalarda bulunan bakanlık kaynakları, "Irak tarafı da terör örgütü PKK’yı tehdit olarak görmektedir. Bizim Ortak Harekat Merkezi ve diğer terörle mücadeledeki iş birliği tekliflerimize olumlu yaklaşmaktadırlar. Önümüzdeki dönemde terörle mücadele ve hudut güvenliği gibi konularda Irak makamları ile çalışmalarımız artarak devam edecektir" ifadelerini kullandı.