‘Mücadelemiz, başörtülü zalimler gelsin diye değildi’

‘Mücadelemiz, başörtülü zalimler gelsin diye değildi’
HDP Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, hayatının başörtüsü yasağına karşı mücadeleyle geçtiğini söyleyerek, “Bunun yerine başörtülü zalimler gelsin diye mücadele vermedik. Bu dine, bu iktidardan daha çok kötülük...

HDP Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, hayatının başörtüsü yasağına karşı mücadeleyle geçtiğini söyleyerek, “Bunun yerine başörtülü zalimler gelsin diye mücadele vermedik. Bu dine, bu iktidardan daha çok kötülük yapmış bir başka iktidar gelmemiştir" ifadelerini kullandı.

Ak Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin, Meclis’te yaptığı konuşmada "Bu ülkede Ak Parti gelene kadar 'kadın' kelimesinin adı yoktu Türkiye’de" ifadesiyle tepki çekmiş ve pek çok kesim tarafından eleştirilmişti.

HDP'li Gergerlioğlu, düzenlediği basın toplantısında Zengin'in sözlerine yanıt verdi.

Ak Partili Zengin’in kendisine yönelik eleştirileri “başörtüsü” konusuna indirgeyerek eleştirileri savuşturmaya çalıştığını kaydeden Gergerlioğlu, “AK Parti iktidarı her geçen gün artan hukuksuzlukları, insan hakları ihlalleri ile iyice belirginleşen düşüşünü gizlemeye çalışıyor. Bu düşüşünü gizlemek için maalesef dine sarılmaya çalışılıyor. Baş örtüsüne sarılmaya çalışılıyor. AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin partiye yönelik eleştiriler karşısında hemen baş örtüsü üzerinden cevaplar vermeye çalışıyor. Bu cevaplar kamuyu yanıltıcı cevaplardır, bu cevaplar din duygusu ile oynanmaya çalışılan başörtüsü duygusu ile oynanmaya çalışılan sözlerdir” değerlendirmesinde bulundu.