Muhalefet: Evet ama yetmez

Muhalefet: Evet ama yetmez
Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan’ın, eşi ile birlikte sahibi olduğu şirketlerin, Pekcan’ın bakanlığına dezenfektan satmasının ortaya çıkmasının ardından görevden alınması, muhalefet tarafından olumlu karşılandı.CHP Genel...

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan’ın, eşi ile birlikte sahibi olduğu şirketlerin, Pekcan’ın bakanlığına dezenfektan satmasının ortaya çıkmasının ardından görevden alınması, muhalefet tarafından olumlu karşılandı.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Görevden alınması güzel ama yeterli değil, gereğinin de ayrıca yapılması lazım. Bu ülkede tüyü bitmemiş yetimin hakkını kimseye yedirmeyiz. Eğer görevden ayrıldıysa biliyoruz hangi gerekçeyle ayrıldığını, istifa ettiğini ya da alındığını, ama devletin uğradığı kaybın mutlaka telafi edilmesi lazım” dedi.
Keşke istifa etseydi
CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç ise “Keşke Sayın Bakan kendisi istifa etseydi, daha onurlu davranmış olurdu” dedi.
Davutoğlu: Bakan değil, zihniyet
Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ise “Biz istifaya davet ettik, siz görevden aldınız ama yetmez! Bu bir bakan meselesi değil; zihniyet meselesidir. Benzer durumda birçok bakan ve siyasetçi olduğunu çok iyi biliyorsunuz. Kurduğunuz otoriter yolsuzluk düzenini yıkacak olan Gelecek Partisi ve savunduğu Temiz Siyasettir” dedi.