Muhlis Akarsu’nun adı kültürevinde yaşatılacak

Muhlis Akarsu’nun adı kültürevinde yaşatılacak
2 Temmuz 1993’te Madımak Oteli’ndeki katliamda hayatını kaybedenler arasında yer alan Sivaslı halk ozanı Muhlis Akarsu adına planlanan ancak uzun zamandır bitirilemeyen kültürevi tamamlandı.Muhlis Akarsu adına Kangal ilçesine...

2 Temmuz 1993’te Madımak Oteli’ndeki katliamda hayatını kaybedenler arasında yer alan Sivaslı halk ozanı Muhlis Akarsu adına planlanan ancak uzun zamandır bitirilemeyen kültürevi tamamlandı.

Muhlis Akarsu adına Kangal ilçesine bağlı Minarekaya köyünde yapımına başlanan ancak uzun süre tamamlanamayan kültürevinin bitirilmesi için Musiki Eser Sahipleri Meslek Birliği MESAM Başkanı Recep Ergül devreye girdi. Kültürevi inşaatının tamamlanması için bir banka sponsor oldu. MESAM’ın girişimi sonucu yapımı tamamlanan Muhlis Akarsu Kültürevi’nin açılışı yapıldı.

Açılışa katılan CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, “Bu saldırı bilin ki bu toprakları var eden, bu topraklarda birlikte yaşamamızı sağlayan, geçmişten günümüze barış ve kardeşlik kültürümüze yapılan bir saldırıdır” dedi.

MESAM Başkanı Recep Ergül ise, “Muhlis Akarsu için yapılan bu kültürevini tamamlanmadan bırakmak bizim toplumumuzun ayıbı olurdu. Çünkü Muhlis Akarsu bizim onurumuz ve şerefimizdir. Bu kültür evini biz inşa ettik, sahip çıkacak olan ise sizlersiniz. Biz her sene burada olacağız. İçerisini de doldurmamız lazım. Açılışa katılım gösteren herkese teşekkür ediyorum” açıklamasını yaptı.