Münih’te gerçek İstanbul’da sanal

Münih’te gerçek İstanbul’da sanal
İstanbul Autoshow fuarı, bu yıl pandemi nedeniyle kapılarını ilk kez dijital olarak açıyor. Geçen hafta Münih’te gerçekleyen fiziksel fuarın aksine dijital olarak düzenlenecek fuarı 26 Eylül tarihine kadar sanal olarak ziyaret...

İstanbul Autoshow fuarı, bu yıl pandemi nedeniyle kapılarını ilk kez dijital olarak açıyor. Geçen hafta Münih’te gerçekleyen fiziksel fuarın aksine dijital olarak düzenlenecek fuarı 26 Eylül tarihine kadar sanal olarak ziyaret edebileceksiniz.

PANDEMİ nedeniyle 2 yıl aradan sonra geçen hafta Avrupa’da ilk kez kapılarını açan Uluslararası Münih otomobil fuarı, fiziksel fuarları ne kadar özlediğimizi göstermesi açısından önemliydi. Pandemiden bağımsız son yıllarda zaten yüksek maliyetleri nedeniyle tüm dünyada otomobil fuarlarının geleceği tartışılıp, iptaller yaşanıyor, değişimler oluyordu. Sonuçta dijitalleşmenin arttığı günümüzde fiziksel fuarlarda harcanan para ve verilen mesainin artık karşılığını bulamadığı, fuarlar yerine başka alanlara daha müşteri bazlı yatırımların yapılmasının etkili olduğundan bahsediliyordu. İşte bu noktada düzenlenen Münih fuarı aslında unuttuğumuz fiziksel etkileşimin ne kadar önemli olduğunu sektöre gösterdi. Bakalım önümüzdeki dönemde fuarlar ağırlıklı olarak dijital mi yoksa fiziksel olarak mı gerçekleşecek?
DOKUNMAKTA ARTIK HAYAL
İşte böylesine bir ortamda en son 2017’de düzenlenen Türkiye’nin en önemli ve en büyük fuarlarından Uluslararası İstanbul Autoshow da bu yıl çözümü dijitalleşmede buldu. 4 yıl önce çok düşük katılımla (17 marka) gerçekleşen ve açıkçası bir daha fiziksel olarak düzenlenmesi imkansız olarak görünen Autoshow, pandemi nedeniyle 14-26 Eylül’de ilk kez dijital olarak gerçekleşecek. Bugün ise fuarın açılışı VIP ve basın günüyle yapılacak. Kuşkusuz pandemi olmasa bu yıl fuarın fiziksel düzenlenmesinin çok zor olduğu da gelen haberler arasında. Yani alması imkansız rüya otomobilleri en azından fuarlarda görüp dokunabiliyorduk, artık bu da imkansız hale geldi.
1 MİLYON ZİYARETÇİ
Bu yıl ‘Mobilite’ temasıyla Otomotiv Distribütörleri Derneği (ODD) tarafından 17’ncisi düzenlenecek etkinlikte ziyaretçiler otomobillerin ve hafif ticari araçların yanı sıra ilk kez motosiklet ve scooterlerı da inceleyebilecek. İlk dijital Autoshow olma özelliğine sahip olacak organizasyonda 30’a yakın katılımcı marka; sanal gezinti için boyutlandırılmış özel stant alanını tasarlayacak. Autoshow 2021 Mobility, www.odd.org.tr/autoshow2021 adresinden giriş yaparak özel oluşturulan bir alt yapı üzerinden tüm cihazlardan takip edilebilecek. İlk dijital fuarı 1 milyona yakın kişinin ziyaret etmesi bekleniyor.

Gerçeğe en yakın fuar deneyimi

ODD Yönetim Kurulu Başkanı Emir Ali Bilaloğlu, “Çok sayıda otomotiv markasını bir araya getirecek ve dünyadan herkesin erişimine açık olacak bu dijital platformun, ülkemiz otomotiv sektörünün tanıtımına da katkıda bulunacağına inanıyoruz” derken, ODD Genel Koordinatörü Dr. Hayri Erce ise, “Dünyada fuarları yakından takip ediyoruz. Çok sayıda markayı çatısı altında birleştiren bir dernek olarak dijitalde yapılmamış bir yöntemle gerçek deneyime en yakın fuar deneyimini yaşatacak olmamızın heyecanını taşıyoruz” diye konuştu.