Murat Kurum 4 yıl önce İmamoğlu önünde Kanal İstanbul'u böyle savunmuştu: Örnek bir medeniyet projesidir

Murat Kurum 4 yıl önce İmamoğlu önünde Kanal İstanbul'u böyle savunmuştu: Örnek bir medeniyet projesidir
AKP'nin İBB adayı Murat Kurum'un 4 yıl önce İmamoğlu önünde Kanal İstanbul için söylediği ifadeler tekrar gündeme geldiGazete Pencere Haber MerkeziYerel seçimlere sayılı günler kala İstanbul Büyükşehir Belediyesi için kıyasıya...
AKP'nin İBB adayı Murat Kurum'un 4 yıl önce İmamoğlu önünde Kanal İstanbul için söylediği ifadeler tekrar gündeme geldi

Gazete Pencere Haber Merkezi

Yerel seçimlere sayılı günler kala İstanbul Büyükşehir Belediyesi için kıyasıya bir yarış sürüyor.

31 Mart’ta yapılacak seçimler öncesinde Murat Kurum’un en çok zorlandığı konu ise Kanal İstanbul projesi oldu.

Kurum seçim için sahaya indiğinde "İstanbul’un gündeminde olmayan şey gündemimizde olmayacak" diyerek Kanal İstanbul Projesi’ni uygulamayacaklarını söylemiş olsa da AKP’nin farklı yöneticilerden Kanal İstanbul konusunda kafa karıştırıcı ifadeler de geliyor.

AKP İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe son olarak proje hakkında "belediyenin değil ama bakanlığın bir projesi var" ifadelerini kullandı.

Murat Kurum ise bu açıklamaların aksine Cüneyt Özdemir’in programında Özdemir’in “Erdoğan Kanal İstanbul’u yapın derse buna karşı çıkar mısınız” sorusuna “Elbette karşı çıkarım” yanıtını vermişti.

4 sene önce neler yaşandı?

Seçimlerde adaylığı kesinleşmeden önce Murat Kurum da diğer AKP'liler gibi Kanal İstanbul'un savunucularından biriydi. Kurum'un 4 sene önce Akıllı Şehirler ve Belediyeler Programında yaptığı konuşmada Ekrem İmamoğlu’nun önünde Kanal İstanbul hakkında bugünkü fikirlerinin aksine kurduğu cümleler tekrar gündeme geldi.

Kurum 2020 yılında yapılan bir programda İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu önünde Kanal İstanbul projesini övmüş İmamoğlu konuşmaya tepki göstererek salonu terk etmişti.

Kurum burada yaptığı konuşmada Kanal İstanbul projesinin ekolojik olduğunu iddia ederek şu ifadeleri kullanmıştı:

"Kanal İstanbul Projesi, doğal kaynaklarımızın, su kaynaklarımızın, vatandaşımızın, İstanbul Boğazı'nın, korunduğu deprem ve her türlü afet testinden geçmiş örnek bir medeniyet projesidir. Kanal İstanbul Projesi İstanbul Boğazı'nı koruma ve kurtarma projesidir. Kanal İstanbul Projesini inanç ve kararlılıkla gerçekleştireceğiz."