Murat Kurum, canlı yayında 'Gazze' sorusu sansürlenen gençle konuştu: Bu soruyu canlı yayında sormanı isterdim

Murat Kurum, canlı yayında 'Gazze' sorusu sansürlenen gençle konuştu: Bu soruyu canlı yayında sormanı isterdim
AKP’nin İBB adayı Murat Kurum’un katıldığı canlı yayında Gazze hakkında soru sormak isteyen gencin elinden mikrofon alındı. O anlar sosyal medyada gündem olması üzerine programın sunucusu Mehmet Akif Ersoy açıklama yaptı....
AKP’nin İBB adayı Murat Kurum’un katıldığı canlı yayında Gazze hakkında soru sormak isteyen gencin elinden mikrofon alındı. O anlar sosyal medyada gündem olması üzerine programın sunucusu Mehmet Akif Ersoy açıklama yaptı. Yayın sonrasında ise genç Murat Kurum'a sorusunu sordu. Kurum o anları sosyal medya hesabından paylaştı.

Cumhur İttifakı’nın İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkan adayı Murat Kurum, Habertürk’te yayınlanan “Nedir Ne Değildir? programına konuk oldu. Kurum, programda siyasi sorular hariç birçok konu hakkında açıklamalarda bulundu. Kurum’un seçim şarkısını yazan Orhan Gencebay da programın konukları arasındaydı. Bir gencin Kurum’a Gazze ile ilgili soru yöneltmesinin ardından stüdyodan bir sesin “Bu olmaz. Mikrofonu alabilir miyiz?” dediği duyuldu. Bunun üzerine genç sorusunu soramayarak mikrofonu devretti.

O anlar sosyal medyada gündem olurken programın sunucusu Mehmet Akif Ersoy sosyal medya hesabından video paylaştı. Ersoy, programın siyasi içerikli olmadığını ve Kurum’un kendi kişisel hayatının konuşulmasından dolayı Gazze sorusunu sordurtmadıklarını söyledi.

Yayın sonrasında genç ile bir araya gelen Murat Kurum, gencin sorusunu aldı. O anları sosyal medya hesabından paylaştı.

''Seçimi kazandıktan sonra sizi Filistin ve Gazze savaşı arasında ne gibi durumda göreceğiz?'' diye soran gence, Kurum şöyle cevap verdi:

''Bu soruyu canlı yayında sormanı isterdim. Gazze bizim kutsalımız. Kudüs bu manada bizim her büyük üzüntüsünü yaşadığımız ve oradaki yavrularımız, kardeşlerimiz için ağladığımız 85 milyon olarak bu acıları çektiğimiz bir durumla karşı karşıyayız. Gazze'de bir zulüm, bir soykırım yaşanıyor. Orada da annesi ve babasıyla oynayamamış çocuklar bombalanıyor. Orada daha okula gidememiş yavrularımız katlediliyor. Bu zulmün bir an önce durması için burada yaşayan 85 milyon kardeşlerimizle haykırmaya devam edeceğiz. Sayın Cumhurbaşkanımız 'ın liderliğinde bu anlamda yapılması gereken her türlü girişimi yapmak suretiyle kardeşlerimizin yanında olmaya devam edeceğiz. Elbet bir gün Gazze özgür günlerine kavuşacak. Devletimizin tüm imkanlarıyla oradaki kardeşlerimiz için çalışmaya devam edeceğiz.''