Murat Kurum 'hayali davetler' sözünden geri döndü: 'İmamoğlu bugün gelseydi koltuğu hazırdı'

Murat Kurum 'hayali davetler' sözünden geri döndü: 'İmamoğlu bugün gelseydi koltuğu hazırdı'
AKP'nin İBB Başkan adayı Murat Kurum, konuk olduğu canlı yayında, rakibi Ekrem İmamoğlu ile arasında polemik haline gelen davet krizine ilişkin konuştu.AKP ve Cumhur İttifakı'nın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Murat...
AKP'nin İBB Başkan adayı Murat Kurum, konuk olduğu canlı yayında, rakibi Ekrem İmamoğlu ile arasında polemik haline gelen davet krizine ilişkin konuştu.

AKP ve Cumhur İttifakı'nın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Kurum, Habertürk canlı yayınında soruları yanıtladı.

Kurum, rakibi mevcut İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile yaşanan davet krizine ilişkin olarak "Arasa beni davet edin, dese edilirdi zaten. Ayasofya'ya da çağırmıştık gelmedi" dedi.

Kurum ayrıca, “Bugün koltuğu boştu, gelmedi. Yeri de ayrılmıştı” ifadelerini kullandı.

"Hayali davetler' demişti

Kurum daha önce de yaptığı konuşmada Ekrem İmamoğlu’nun ‘hayali davetler’ uydurduğunu öne sürerek, “Ben Altyapı ve Ulaştırma Bakanımızla beraberdim. Kendisine herhangi bir davet yapılmamış” demişti.

"Projelerimizi açıkladık, öne geçtik"

İstanbul'da yapılan son anketi paylaştı. Kurum, "2,5-3 puan gerideydik. Projelerimizi açıkladık. Biz öne geçtik. Bugün 1-1,5 puan öndeyiz." dedi. İstanbul'un çok ciddi sorunları olduğuna da değinen Kurum, "31 Mart'ta İstanbullu hemşehrilerimiz bir tarafta deprem, ulaşım, İstanbul'un geleceği ile dertlenen o projeleri yapmak isteyen, geçmişinde verdiği sözleri tutmuş adayla, 5 yıldır farklı farklı gündemlerle, ki bunların hiçbiri İstanbul değil, farklı gündemleri ulusala taşımak isteyen bir irade yarışacak." dedi