Murat Kurum, İliç'teki felaketlerin ardından tekrar faaliyet açılması için onay vermiş

Murat Kurum, İliç'teki felaketlerin ardından tekrar faaliyet açılması için onay vermiş
CHP'li Yavuzyılmaz, Cumhur İttifakı İBB Başkan adayı Murat Kurum’un Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı olduğu dönemde İliç’teki maden ocağında 2022 senesinde meydana gelen iki felaketin peşinden gerekli önlemlerin...
CHP'li Yavuzyılmaz, Cumhur İttifakı İBB Başkan adayı Murat Kurum’un Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı olduğu dönemde İliç’teki maden ocağında 2022 senesinde meydana gelen iki felaketin peşinden gerekli önlemlerin alındığı belirtilerek yeniden etkinlik raporu verdiğine dair belgeleri paylaştı.

Murat Kurum’un Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı olduğu dönemde söz konusu maden sahasında ortalama üç ay arayla iki ayrı facianın yaşandığını, bakanlığın ise bu faciaların peşinden gerekli önlemlerin alındığını belirterek madenin yeniden faaliyete geçmesine izin verdiği ortaya çıktı.

"Felaket yaşanan yığın liç sahası inşaat denetimlerinin, Bakanlık adına özel bir şirkete yaptırılmış olduğunu tespit ettik" diyen CHP'li Yavuzyılmaz'ın X hesabından yaptığı paylaşım şu şekilde:

"AK Parti’nin Anagold’un işlettiği altın madenindeki denetim fiyaskosu

Erzincan İliç felaketinin merkezindeki isim olan dönemin Çevre Bakanı Murat Kurum adına imzalı belgeye göre;

Felaket yaşanan yığın liç sahası inşaat denetimlerinin, Bakanlık adına özel bir şirkete yaptırılmış olduğunu tespit ettik. Bu dönem süresince;

27 Mart 2022’de aynı liç sahasında başka bir kayma vakası ve 21 Haziran 2022’de ise siyanür borusu patlama vakası gerçekleşti.

Bu olayların peşinden denetimlerin yapıldığı ve tüm tedbirlerin alındığı söylenerek 200 metrenin üzerinde yüksekliğe sahip, siyanür içerikli yığın liç sahası Murat Kurum onayıyla yeniden faaliyete açıldı."