Murat Kurum'dan iddialı çıkış: Erdoğan Kanal İstanbul'u getirirse 'başka önceliklerimiz var' derim

Murat Kurum'dan iddialı çıkış: Erdoğan Kanal İstanbul'u getirirse 'başka önceliklerimiz var' derim
AKP'nin İBB adayı Murat Kurum, Cüneyt Özdemir'in YouTube kanalında yaptığı programa katıldı. Kurum, Cüneyt Özdemir'in "Yarın İBB Başkanı seçildiniz. Sayın Erdoğan da 'Kanal İstanbul'u yapalım' dedi. Siz de 'Başka önceliklerimiz...
AKP'nin İBB adayı Murat Kurum, Cüneyt Özdemir'in YouTube kanalında yaptığı programa katıldı. Kurum, Cüneyt Özdemir'in "Yarın İBB Başkanı seçildiniz. Sayın Erdoğan da 'Kanal İstanbul'u yapalım' dedi. Siz de 'Başka önceliklerimiz var' diyebilir misiniz" sorusuna "Derim tabii, niye demeyeyim" yanıtını verdi.

AKP ve Cumhur İttifakı'nın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Kurum, Cüneyt Özdemir’in YouTube kanalında yaptığı programa katılarak soruları yanıtladı.

Özdemir'in "İstanbul depreme hazır değil mi?" sorusuna "Değil. Çok net bir şekilde hiç hazır değil" karşılığı veren Kurum "21 yıldır Türkiye’yi yöneten AK Parti’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayısınız. 5 yıl bakanlık yaptınız Neden hazırlamadınız İstanbul’u depreme?" sorusunu ise şöyle yanıtladı: "Biz 2013 yılında Cumhurbaşkanımız, 6306 sayılı yasa Gazi Meclisimiz’de kabul edildi, yürürlüğe girdi. O günden bugüne de 81 ilde kentsel dönüşümle ilgili mücadele ettik..."

Murat Kurum ile Özdemir arasında "imar affı"yla ilgili de şu diyalog yaşandı:

Özdemir: İmar affı zamanında yaptıklarınızdan pişman mısınız?

Kurum: Biz imar affıyla ilgili bir işlem yapmadık.

Özdemir: Sizin bakanlığınız zamanında çıkmadı mı?

Kurum: Yani benden önce çıktı, o da imar affı değil imar barışı.

"Erdoğan'a 'başka önceliklerimiz var' derim"

Kanal İstanbul sorusuna ilişkin "Her gün soruyor. Çünkü soracakları hiç birşey yok. Vaatlerini de anlatamıyor. Önceliğimiz olmayan iş bizim gündemimizde değil" diyen Kurum "Yarın İBB Başkanı seçildiniz, Sayın Erdoğan da 'Kanal İstanbul'u yapalım' dedi, Siz de 'Bizim başka önceliklerimiz var' der misiniz, diyebilir misiniz?' sorusuna ise şu cevabı verdi: Derim tabii, niye demeyim?