Mustafa Sarıgül Hatay'da aday olma iddialarına yanıt verdi

Mustafa Sarıgül Hatay'da aday olma iddialarına yanıt verdi
CHP Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül, CNN TÜRK'te Hakan Çelik'in sunduğu Hafta Sonu programında açıklamalarda bulundu.Her zaman ulusal siyaset yaptığını ve her belediyeye destek verdiğini belirten Erzincan Milletvekili Mustafa...
CHP Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül, CNN TÜRK'te Hakan Çelik'in sunduğu Hafta Sonu programında açıklamalarda bulundu.

Her zaman ulusal siyaset yaptığını ve her belediyeye destek verdiğini belirten Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül, Hatay'a aday olmasına ilişkin iddialara yanıt verdi. Sarıgül, "Hatay başkanı konteynere girecek ve tek vatandaş konteynerde kalmayana kadar çıkmayacak. Partide görev istenmez, görev verilir. Hatay'da görev vereceğiz denilirse hayır deme şansınız var mı?" dedi.

Sarıgül ayrıca kendisine milletvekili olduğu Erzincan'daki adaylara ilişkin sorulmadığını açıkladı. Sarıgül şunları belirtti:

CHP kültür ve geleneklerini biliyorum. Nasıl Kılıçdaroğlu İstanbul'da aday olmanı istiyorum dediyse... Erzincan'da ikinin birini aldım geldim. Özel, çağırıp sana seni Kars'ta Şırnak'ta görmek istiyorum dediğinde kimsenin hayır deme şansı yok. Bana böyle bir görev gelmedi. Bana Erzincan'la ilgili belediye meclis üyeliği ile ilgili soru sorulmadı. Bana sormadıkları gibi vekil arkadaşlarımla konuşuyorum bölgedeki arkadaşlarımıza da sorulmadı.

Anketlere uyulmadı. Kategoriye girmeyen arkadaşlarımız atandı. Yapay zeka önemlidir ama en önemli yapay zeka halkın sevgisidir. Siyasetin bir bilim yanı bir de halk yanı var. Halk yanını en iyi bilen benim.

Hatay iki yılda yeniden kurulur

Hatay 48 ayda yeniden kurulabilir. Benim illa oraya belediye başkanı olmam şart değil. Belediye başkan adayına sesleniyorum. Konteynere yerleşin, tek bir vatandaş kalana kadar da çıkmayın.