Müzik yasağı bir saatçik esnetildi

Müzik yasağı bir saatçik esnetildi
Koronavirüs salgınının başlarında 30 Mayıs 2020’de getirilen müzik yayını yasağı, iki yıldan beri sektörü işsizliğin ötesinde açlığa mahkum etti. Pandemi yasaklarının hemen her alanda kaldırılması sonrası umutlanan...

Koronavirüs salgınının başlarında 30 Mayıs 2020’de getirilen müzik yayını yasağı, iki yıldan beri sektörü işsizliğin ötesinde açlığa mahkum etti. Pandemi yasaklarının hemen her alanda kaldırılması sonrası umutlanan sanat camiası, müzik yasağının sadece bir saat esnetilmesi ile hayal kırıklığına uğradı.

İçişleri Bakanlığı, saat 24.00’te sona eren müzik yayın saatinin gece 01.00’e kadar uzatıldığını açıkladı. Siyasiler, sanatçılar, sosyal medya kullanıcıları, karar karşısındaki tepkilerini dile getirirken yasağın, pandemi ile ilgisi olmadığının net şekilde ortaya konulduğunu, yapılanın yaşam tarzına müdahale etmek olduğunu savundular.

İçişleri Bakanlığı, müzik yasağını bir saat esneten kararın, Sağlık Bakanlığı, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile Kültür ve Turizm Bakanlığınca ortak yapılan değerlendirmeler sonucunda alındığını da açıkladı.

AKILLARI, RUHLARI KARA!
CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, “Salgına ilişkin tüm yasaklar kalktı bir tek müzik yasağı kaldı. Bu açıkça özel yaşama müdahaledir, sanat ve sahne emekçilerini açlığa terk etmektir. Bu yasak sürerse Covid-19 değil ‘açlık virüsü’ müzisyenleri öldürecek” tepkisini gösterdi.

Sanatçı Orhan Aydın, “Bunlar sanatçılarla, müzik severlerle ve işletme sahipleriyle dalga geçiyorlar. Akılları, ruhları kara!” mesajını; Ahmet Mümtaz
Taylan da “Maske düştü, müzik yasağı kaldı yadigâr” mesajını paylaştı.

Profesör Esin Davutoğlu Şenol ise tepkisini, “Özgürlükten ve sevinçten uçmazsak… Müzik yasağı gece 01.00’e uzatılmış. Salgın için elimizdeki tek yasak” İfadesiyle ortaya koydu.