Naci Hoca İzmir’den endişeli

Naci Hoca İzmir’den endişeli
Maraş merkezli depremin artçıları devam ederken yer bilimci uzmanlardan İzmir için de uyarılar geldi. Bir diğer riskli nokta olarak da Bolu gösterildi.İzmirli iş insanlarının konuğu olan Jeolog ve Bilim Akademisi Üyesi Prof. Dr....

Maraş merkezli depremin artçıları devam ederken yer bilimci uzmanlardan İzmir için de uyarılar geldi. Bir diğer riskli nokta olarak da Bolu gösterildi.

İzmirli iş insanlarının konuğu olan Jeolog ve Bilim Akademisi Üyesi Prof. Dr. Naci Görür, deprem beklenen bölgelere ilişkin öngörülerini paylaştı. Görür, Hakkari ile Erzincan Bingöl Karlıova'nın yanı sıra İzmir ve Antalya- Muğla arasındaki sahil şeridinden endişe ettiklerini aktararak şöyle dedi:
"İzmir’de de endişemiz var. Canlı faylar var. Günün birinde harekete geçip deprem olabilir. Çevredeki deprem olmuş faylardan tetiklenebilir. Tahmin ediyorum bu faylar İzmir depreminde yüklendi. Çevredeki depremlerden stres geldiğinde yükleniyor. İzmir, bu kadar canlı fayla bölünmüş ise bu yarımadan buradan çekilmek lazım. Fay tartışmasını bırakalım. İzmir gerçek anlamında bir deprem kenti. Çok az kentimizde bu kadar yoğun aktif fay sistemi var. Bunlar bugün olmazsa yarın deprem yaratacaktır.”

“ŞU ANDA EN ÇOK KORKTUĞUMUZ YERLERDEN BİRİ İZMİR”
Show Haber'e konuşan Gazi Üniversitesi Deprem Araştırma Merkezi Kurucu Başkanı Prof. Dr. Süleyman Pampal da "Şu anda Hatay'dan güneye doğru, Ölüdeniz fayı, Ortadoğu, Suriye, Lübnan ve İsrail maalesef topun ağzında" dedi. Pampal'ın dikkat çektiği diğer yerler ise Bolu ve İzmir olurken, "Bolu'nun hem zemin olarak iyi değil hem de kırılmamış bir parça var. Şu anda en çok korktuğumuz yerlerden biri İzmir. Körfez'den, Mustafakemalpaşa'dan doğuya doğru uzanan İzmir fayı var" dedi.