Nasreddin Hoca Şenliği başladı

Nasreddin Hoca Şenliği başladı
Hazır cevap kişiliği, güldürürken düşündüren hikayeleriyle geniş kitlelerce tanınan Nasreddin Hoca, vefatının 738. yılında Akşehir’de düzenlenen Uluslararası Nasreddin Hoca Şenliği’nde anılıyor.Bu yıl 63’üncüsü...

Hazır cevap kişiliği, güldürürken düşündüren hikayeleriyle geniş kitlelerce tanınan Nasreddin Hoca, vefatının 738. yılında Akşehir’de düzenlenen Uluslararası Nasreddin Hoca Şenliği’nde anılıyor.

Bu yıl 63’üncüsü organize edilen şenlik kapsamında, hem çocuklar hem de büyükler için tiyatrolar ve sanat etkinlikleri düzenlenecek, yerli ve yabancı halk dansları gösterileri sunulacak.

Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya, tellal tarafından halkın şenliğe çağırılmasıyla dün ve 63 etkinlikle 6 gün sürecek şenliklerin, Kovid-19 sürecinin olumsuz etkilerinden sonra bu yıl coşkulu geçmesini beklediklerini söyledi.

Bu yıl temsili Nasreddin Hoca’yı tiyatro sanatçısı Behzat Uygur’un canlandıracağını hatırlatan Akkaya, “Hocamızın hatırasını yaşatmak adına 63 yıldır bu şenlikler kesintisiz düzenleniyor ve Cumhuriyet döneminde kesintisiz olarak düzenlenen etkinliklerden biri olarak literatüre geçmiş durumda” dedi.

Şenliğe uluslararası mahiyet kazandıran en önemli etkinliklerin Uluslararası Karikatür Yarışması ve Uluslararası Fotoğraf Yarışması, 5 yabancı ülkeden toplam 11 halk oyunu ekibinin gösterileri olduğunu söyleyen Akkaya, “Hocamız Amerika, Avrupa, özellikle Türk Cumhuriyetleri olmak üzere her yere ulaşmış, evrenselleşmiş bir karakter” ifadesini kullandı.