NATO’DAN ÇIKALIM

NATO’DAN ÇIKALIM
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Türkiye’nin baskı ve dayatma altına alınıp sürecin oldubittiye getirilmesiyle İsveç ve Finlandiya’nın NATO’ya dahil edilmesi karşısında Ankara kriterlerinin anında işleme konulmasını...

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Türkiye’nin baskı ve dayatma altına alınıp sürecin oldubittiye getirilmesiyle İsveç ve Finlandiya’nın NATO’ya dahil edilmesi karşısında Ankara kriterlerinin anında işleme konulmasını istedi. Bahçeli, “Eğer şartlar içinden çıkılmaz hale bürünürse NATO’dan ayrılmak bile alternatif bir tercih olarak gündeme alınmalıdır” dedi.

Partisinin Meclis grup toplantısında konuşan Bahçeli, Türkiye’nin İsveç ve Finlandiya’nın NATO’ya üyeliği hususundaki isabetli çekincelerinin, düştüğü makul şerhlerin, gündeme getirdiği haklı itirazların, henüz muhatapları tarafından dikkate alınmadığını dile getirdi.

“İkinci Kandil Dağı İsveç’tedir” ifadesini kullanan Bahçeli, “Türkiye’ye silah ambargosu uygulayan, terörizme çanak tutan sabıkalı ülkelerle bir ve beraber olmamız akıl harcı mıdır?” diye sordu.

Türkiye’nin baskı ve dayatma altına alınıp sürecin oldubittiye getirilmesiyle İsveç ve Finlandiya’nın NATO’ya dahil edilmesi karşısında Ankara kriterlerinin anında işleme konulmasını isteyen Bahçeli, şunları söyledi:

TÜRKİYE SEÇENEKSİZ DEĞİLDİR
“Türkiye seçeneksiz değildir. Türkiye çaresiz değildir. Eğer şartlar içinden çıkılmaz hale bürünürse NATO’dan ayrılmak bile alternatif bir tercih olarak gündeme alınmalıdır. NATO’yla var olmadık, NATO’suz da yok olmayız. Türkiye›nin itirazları ciddiye alınmıyorsa NATO›daki varlığı da ciddiye alınmıyor ve saygı görmüyor demektir. Alsınlar İsveç›i, alsınlar Finlandiya›yı tepe tepe kullansınlar, Rusya›ya karşı yeni bir siper açsınlar.

YENİ ÖRGÜT İLE NATO DENGELENİR
İhtiyaç hasıl olursa, gelişmeler başka bir seçenek bırakmazsa, Türkiye›nin, Türk dünyasının ve 57 İslam ülkesinin da içine katılacağı yeni bir güvenlik teşkilatının kurulması mümkündür, belki de en doğrusu budur. Mesela ‘Asya ve Ortadoğu Güvenlik Örgütü’ ismiyle kurulacak güvenlik teşkilatı aynı zamanda NATO’nun dünya genelinde dengelenmesini de sağlayacaktır. Kim nereye doğru genişliyorsa genişlesin, NATO kimi üye yapıyorsa yapsın, buna karşılık Türk ve İslam ruhunun ayağa kalkıp genişlemesi küresel dengeleri kökten değiştirecek, bölgesel hesapları muhataplarının kursağında bırakacaktır.”

DEDELERİ GİBİ SİNSİ VE NAMERT
Bahçeli, Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis ne kadar karşı gelse de Kıbrıs’ta egemen ve eşitlik temeline dayalı iki devletli çözümden başka bir çıkış olmadığını söyledi. Mavi Vatan haritasını ABD Başkanı’yla görüşmesinde gündeme getirip Türkiye’yi şikayet eden Miçotakis’in, dedeleri gibi sinsi ve namert olduğunu söyleyen Bahçeli, “Türkiye düşmanlığını siyasi rant kapısı görecek kadar küçülmüş ve hesap hatası yapmıştır” ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu’nun Maltepe mitingini de eleştiren Bahçeli, şöyle devam etti:

TÜRK MİLLETİ SENİ CUMHURBAŞKANI YAPMAZ
“Cumhurbaşkanı adaylığına iyice ısınan, ittifak ortaklarına çalım atan Kılıçdaroğlu, ‘mükemmel olmasak da mükemmel bir göreve talibiz’ diyecek kadar akli ve zihni melekelerini yitirmiştir. Sayın Kılıçdaroğlu, Dersim sayfasını yeniden açıp yeni bir isyan teşebbüsünü aklından geçiriyorken, Türk milleti seni cumhurbaşkanı yapmaz, yapamaz, yapmayacaktır. Boşuna çırpınma, layık olmayan, ehil olmayan, milli olmayan, yeterli olmayan, dahası yüreğinde kin ve nefreti barındıran şahsına cumhurun başkanlığı reva ve müstahak görülemez. Kılıçdaroğlu’nun yolu yol değildir."

BAHÇELİ’YE İRONİK YANIT
Ekonomi ve Dış Politika Araştırma Merkezi (EDAM) direktörü Sinan Ülgen, gerekirse NATO’dan çıkmayı öneren Bahçeli’ye, sosyal medya hesabından ironik bir yanıt verdi. Ülgen, “Çok işi olur. Ertesi gün bütün NATO’yu arkasına alıp Ege’de karasularını 12 mile çıkaracak Yunanistan ile de savaşa gireriz” paylaşımını yaptı