NATO’dan umutsuz açıklama

NATO’dan umutsuz açıklama
Dünya barış müzakerelerinden çıkabilecek olumlu bir gelişmeye kilitlenirken NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Rusya ile Ukrayna arasındaki savaşın aylarca hatta yıllarca sürebileceğini söyledi. Savaşın Ukrayna ötesine de...

Dünya barış müzakerelerinden çıkabilecek olumlu bir gelişmeye kilitlenirken NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Rusya ile Ukrayna arasındaki savaşın aylarca hatta yıllarca sürebileceğini söyledi. Savaşın Ukrayna ötesine de tırmanabileceğine dikkat çeken Stoltenberg, “Daha fazlasına hazırlıklı olmalıyız” uyarısında bulundu.

NATO için önemli konunun müttefiklerinin Ukrayna’ya destek sağlaması olduğunu belirten Stoltenberg, “NATO doğrudan çatışmaya dahil olmayacak ve NATO müttefikleri Ukrayna’ya asker göndermeyecek. Ancak aynı zamanda Ukrayna’ya birçok konuda destek sağlıyoruz” dedi.

Stoltenberg, “Savaş devam ettiği sürece elbette Ukrayna halkı daha fazla zarar görecek ancak savaşın Ukrayna ötesine tırmanma riski de var. NATO’nun tam olarak odaklandığı şey, bu tırmanmayı önlemek” açıklamasını yaptı.

FİNLANDİYA VE İSVEÇ’E DAVET
Stoltenberg, İskandinavya ülkelerinden Finlandiya ve İsveç’in İttifak’a dahil olmayı istemeleri durumunda, bu talebin hızlı bir biçimde yerine getirileceğini açıkladı. NATO dışişleri bakanları toplantısı öncesinde konuşan Stoltenberg, ‘‘(Finlandiya ve İsveç) başvuru yapma yönünde karar verirlerse, tüm müttefiklerin onları memnuniyetle kabul edeceğini düşünüyorum” dedi.