NE İÇİN

NE İÇİN
Sokağa çıkma kısıtlaması gerekçe gösterilerek pek çok belediyenin yardım ve etkinlikleri de yasaklandı.İSTANBUL: 23 Nisan etkinlikleri iptalKadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı, belediyenin planladığı 23 Nisan etkinliklerinin...

Sokağa çıkma kısıtlaması gerekçe gösterilerek pek çok belediyenin yardım ve etkinlikleri de yasaklandı.

İSTANBUL: 23 Nisan etkinlikleri iptal
Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı, belediyenin planladığı 23 Nisan etkinliklerinin koronavirüsü gerekçesiyle yasaklandığını açıkladı.
Twitter’da atışma
Kadıköy Belediyesi twitter hesabından sokağa çıkma yasağı yüzünden evlerinden çıkamayan vatandaşlara seyyar konser etkinliği düzenleyen Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’ne ve mehter takımıyla sokakta moral konseri veren İstanbul Eyüp Sultan Belediyesi’ne “Size engel yok mu?” diye sordu. Diyarbakır Belediyesi sessiz kalırken Eyüp Sultan Belediyesi “Sakin ol champ görüntüler dünden” diye yanıt verdi. Hacı Sabancı boğazda manzaralı konutunun bahçesinde spor yaparken çekilen fotoğrafını Instagram hesabına koymuş, bir takipçisi sokakta olduğunu sanarak tepki göstermiş, Sabancı da “Sakin ol champ (şampiyon) evdeyim” cevabını vermişti.
ADANA: Sahra Hastanesi mühürlendi
Koronavirüse karşı CHP’li Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar’ın Fuar alanında açtığı sahra hastanesi Adana İl Sağlık Müdürlüğünce mühürlendi. Karalar, taraflarınca yaptırılmakta olan Sahra Hastanesinin mühürlenecek olmasına yönelik şöyle konuştu. “Biz koronavirüs ile mücadele sürecine katkıda bulunup gerek ülkemize gerek Adana’mıza bu alanda yardımcı olabilmek amacıyla iyi niyetli bir girişimde bulunduk. Asli değil yardımcı unsur olmak istedik. Meselenin buralara kadar gelmesi çok ilginç. Tabii ülkemizde şu anda AK Parti iktidarı var. Tercih de karar da onlarındır. Söyleyecek başka bir şeyim yok.”
MERSİN: Ekmek dağıtımı yasaklandı
Mersin Büyükşehir Belediyesi, İçişleri Bakanlığı’nın genelgeyle belediyelerin ücretsiz ekmek dağıtımını yasaklaması nedeniyle geçen hafta sonu yapılan ücretsiz ekmek dağıtımının bu hafta sonu uygulanamayacağını belirtti. Belediye, Halk Ekmek büfelerinin yasak boyunca ekmeği 75 kuruş yerine 50 kuruşa halka ulaştıracağını duyurdu.
ANKARA: Yardım paketleri ulaşmadı
Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mansur Yavaş yasak nedeniyle sosyal yardım paketlerinin dağıtılamadığını ancak pazartesi gününden itibaren 100 binden fazla kolinin dağıtılacağını duyurdu.
MUĞLA: 13 ilçe mahrum kaldı
Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin salgın nedeniyle 13 ilçede mağdur olan vatandaşların ihtiyaçlarının karşılanması için başlattığı “Gıda ve Hijyen Paketi” desteği valilik kararıyla durduruldu.