Nebati’nin enflasyonu yüzde 122,93

Nebati’nin enflasyonu yüzde 122,93
Vergi, ceza, harç, tarife ve benzeri kalemlere ilişkin maktu tutarlardaki yıllık artışlarda referans olarak kullanılacak yeniden değerleme oranı belli oldu. Hazine ve Maliye Bakanlığı 2022 yılı yeniden değerleme oranını yüzde...

Vergi, ceza, harç, tarife ve benzeri kalemlere ilişkin maktu tutarlardaki yıllık artışlarda referans olarak kullanılacak yeniden değerleme oranı belli oldu. Hazine ve Maliye Bakanlığı 2022 yılı yeniden değerleme oranını yüzde 122,93 olarak belirledi. Zam oranı Resmi Gazete'de yer alan vergi usul kanunu tebliğinde yayımlandı. Vergi Usul Kanunu uyarınca Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, vergi ve harçlarda yeniden değerleme oranını yüzde 50 azaltma ve yüzde 50 artırma yetkisi bulunuyordu.

TESK İNDİRİM BEKLERKEN FAHİŞ ZAM
TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, yeni yılda araç muayene ücretlerine Yeniden Değerlendirme Oranında (YDO) yapılması planlanan yüzde 123 zammın çok yüksek olduğunu belirterek "İndirim beklerken yapılacak zam oranı kabul edilemez." dedi.

TESK Başkanı Palandöken, “Enflasyon yüzde 80’in üzerinde iken araç muayene ücretlerine yüzde 123 zam yapılması tüm vatandaşları mağdur eder” diye konuştu.