"Neden erkek çocuk doğurmadın?" demek boşanma sebebi

"Neden erkek çocuk doğurmadın?" demek boşanma sebebi
Yargıtay 2. Hukuk dairesi, temyize götürülen bir boşanma davasında imza attığı çarpıcı kararda, “Neden erkek çocuk doğurmadın?” diyerek sürekli eşini hor gören ve kötü hissettiren erkek eşi ağır kusurlu buldu. Şiddetli...

Yargıtay 2. Hukuk dairesi, temyize götürülen bir boşanma davasında imza attığı çarpıcı kararda, “Neden erkek çocuk doğurmadın?” diyerek sürekli eşini hor gören ve kötü hissettiren erkek eşi ağır kusurlu buldu. Şiddetli geçimsizlik yaşayan karı koca, 20 yıllık evliliklerini sonlandırmak için Aile Mahkemesi’nde karşılıklı boşanma davası açtı. Erkek, eşinin evde kadınlık görevlerini yerine getirmediğini, çocuklarla ve kendisiyle ilgilenmediğini, kendisine hakaret ve küfür ettiğini öne sürdü.

"'NEDEN ERKEK ÇOCUK DOĞURMADIN?’ DİYE HOR GÖRÜYORDU"

Kadın ise kocasının eve gelmediğini, evlilik birliği görevlerini yerine getirmediği için geçici işlerde çalışarak eve baktığını kaydetti. Kadın, kocasının evi ve çocukları ile ilgilenmediğini, sürekli ‘Neden erkek çocuk doğurmadın?’ diyerek

ERKEK TAM KUSURLU BULUNDU

Tarafları dinleyen Aile Mahkemesi, erkeğin tam kusurlu olduğu, erkeğin bu kusurlu davranışlarının aynı zamanda kadının kişilik haklarına saldırı teşkil ettiği gerekçesi çiftin boşanmalarına karar verdi.

İSTİNAF DA ‘KUSURLU OLAN ERKEK’ DEDİ

Her iki taraf da kararı istinafa götürdü. Bölge Adliye Mahkemesi, erkeğin evinin ve çocuklarının ihtiyaçlarını karşılamadığı, çocukları ile ilgilenmediği, evlilik birliğinin yüklediği görevleri yerine getirmediği, kadını sürekli olarak “erkek çocuk doğuramadın” diyerek hor gördüğüne dikkat çekti. Evlilik birliğinin sona ermesinde erkeğin tam kusurlu olduğu, kadının ise bir kusurunun bulunmadığına hükmedildi.

İstinafın kararını erkek temyiz edince devreye Yargıtay 2. Hukuk Dairesi girdi. Oy birliği ile alınan kararda eşini sürekli hor gören erkeğin tam kusurlu olduğuna dikkat çekildi. Bölge Adliye Mahkemesi kararının onanmasına oy birliği ile karar verildi.