Netflix ‘bedavacılara’ kapanıyor

Netflix ‘bedavacılara’ kapanıyor
Netflix, aynı hesapla birden fazla kişinin platformdan yararlanmasını sona erdirecek uygulamaya geçiyor. Kullanıcılar, 2023’ten itibaren farklı hesaplar açmak zorunda kalacak ya da ek ödeme yapacak.Şirket, abone kayıplarından...

Netflix, aynı hesapla birden fazla kişinin platformdan yararlanmasını sona erdirecek uygulamaya geçiyor. Kullanıcılar, 2023’ten itibaren farklı hesaplar açmak zorunda kalacak ya da ek ödeme yapacak.

Şirket, abone kayıplarından ettiği zararı bir şekilde karşılamaya çalışıyor. Bir taraftan reklamlı abonelik planını sunmaya hazırlanan ve bu yöntemle daha az ücret ödeme karşılığında platformda kalmayı tercih eden aboneleri hedefleyen şirket, öte yandan da şifre paylaşanları tespit etmenin derdinde. Hesap sahibi ile aynı evde yaşamadığı halde aynı şifreyle Netflix’e giriş yaparak platformun içeriklerinden faydalanan kişiler tespit edilecek. Standart ve Premium abonelere ‘Ekstra üye ekle!’ seçeneği sunulacak ve yeni bir profil oluşturması istenecek. Bu ek profili ise en fazla iki kişi kullanabilecek. Profilin sahibinden telefon numarası, girişlerde gelen doğrulama kodu gibi bilgiler istenecek. Hesap paylaşımına karşı getirilen bu önlem, 2023’ten itibaren tüm dünyadaki Netflix abonelerine sunulacak. Bununla birlikte, bu politikadan Çin ve Rusya’daki kullanıcılar ise etkilenmeyecek.