Netflix'in yeni dizisi gösterime girmeden tartışma yarattı

Netflix'in yeni dizisi gösterime girmeden tartışma yarattı
Sofia Vergara'yı yeni bir Netflix dizisi için Griselda Blanco'ya dönüştüren makyaj sanatçısı, aktrisin Kolombiyalı uyuşturucu patroniçesinin "çirkin" bir versiyonu gibi görünmesi için uğraşıldığı iddialarına yanıt verdi.51...
Sofia Vergara'yı yeni bir Netflix dizisi için Griselda Blanco'ya dönüştüren makyaj sanatçısı, aktrisin Kolombiyalı uyuşturucu patroniçesinin "çirkin" bir versiyonu gibi görünmesi için uğraşıldığı iddialarına yanıt verdi.

51 yaşındaki Vergara, 6 bölümlük dizi için "Kokain Kraliçesi" adıyla anılan acımasızlığıyla ünlü Blanco'ya dönüşmek için peruk, takma dişler ve protez bir burun taktı.

Bu tasvir, Griselda'nın 45 yaşındaki oğlu Michael Corleone Blanco'yu kızdırdı.

Blanco, Daily Mail'e konuşarak bu tasviri beğenmediğini çünkü annesinin "güzel bir kadın olduğunu" hatta gençliğinde "porselen bebek" diye anıldığını iddia etti.

Dizide Makyaj Departmanı Başkanı olarak görev yapan Angela Nogaro, "cazibe ve güzelliğin iki farklı şey olduğunu" savunarak karşılık verdi ve gerçek Griselda'nın 1970'ler ve 80'lerdeki Miami saltanatı sırasında bile "asla çarpıcı bir model gibi görünmediğini" iddia etti.

"Sadece normaldeki kadar güzel değil"

Daily Mail'e yaptığı açıklamada Nogaro, "Sofia dizide göz alıcı, sadece normalde olduğu kadar güzel değil" diyerek ekledi:

Ama o göz alıcı, onu çirkin yapmadık, güzel kıyafetleri ve harika saçları var. Sadece aynı görünmemesi için yüzünü değiştirdik. Sofia'yı çarpıcı bir model gibi göstermemeye çalıştık, ki annesi asla öyle değildi. Yani bunlar çok farklı iki özellik, cazibe ve güzellik iki farklı şey.

Makyaj sanatçısı sözlerine çöyle devam etti:

Mesele şu ki Vergara göz alıcı biri. Ve Michael Corleone Blanco programı izlediğinde onun asla eşofman giymediğini ve saçlarını at kuyruğu yapmadığını görecek. Her zaman makyajlı, çok güzel manikürlü, her zaman tırnaklarını yaptırmış, çok göz alıcı. Adamı beyzbol sopasıyla döverken bile göz alıcı!

"Nasıl bir erkekten daha acımasız olabildi?"

Angela, yönetmen Andrés Baiz'le birlikte, zaman ve para kısıtlamaları nedeniyle Modern Family'yle tanınan Vergara'yı Griselda'ya tamamen dönüştürmeyi düşünmediklerini açıkladı:

Dizi asla çekilemezdi çünkü her şeyden önce diziyi çekmek 9 buçuk ayımızı alırdı ve bunu yapacak ne paramız ne de kaynağımız vardı. Girişimimiz gerçek kişinin aynısını yapmak değil, Sofia'yı alıp onu dönüştürmekti, böylece o güzel, neşeli, tatlı görünüme sahip olmayacaktı.

Vergara, canlandırdığı karakterle ilgili, "1970'lerde ve 1980'lerde sadece Kolombiya'da değil burada Amerika Birleşik Devletleri'nde de uyuşturucu ticareti işini devralan Kolombiyalı bir kadındı" diyerek ekledi:

Yani, bir kadın olarak beni büyüledi: Nasıl oldu da herhangi bir erkekten daha acımasız, daha korkunç olabildi?

Netflix, drama dizisinin konusunu kısaca şöyle özetliyor:

Üç küçük oğlu ve bir kilo kokainle Medellín'den Miami'ye kaçan Griselda Blanco, hızla büyüyen bir uyuşturucu imparatorluğunun acımasız patroniçesine dönüşür.

Kasaptan çıkarken öldürülmüştü

Narcos ve Narcos: Mexico ekibinin yarattığı suç dizisinde başroldeki Vergara'ya Alberto Guerra ve Christian Tappan eşlik ediyor.

Kolombiyalı uyuşturucu baronu Griselda Blanco, Eylül 2012'de Kolombiya'nın Medellin kentinde vurularak öldürülmüştü. Bir kasap dükkanından ayrıldığı sırada silahlı kişilerin saldırısına uğrayan Blanco, 69 yaşındaydı.