Nice’te karnaval zamanı

Nice’te karnaval zamanı
Dünyaca ünlü Nice Karnavalı, salgın nedeniyle verilen bir yıllık aranın adından yeniden yapıldı. Bu yılın teması, “Hayvanların Kralı”ydı. Hayvanları temsil eden dev figürler, festivalin en görkemli tarafı olan geçit...

Dünyaca ünlü Nice Karnavalı, salgın nedeniyle verilen bir yıllık aranın adından yeniden yapıldı. Bu yılın teması, “Hayvanların Kralı”ydı. Hayvanları temsil eden dev figürler, festivalin en görkemli tarafı olan geçit töreninde boy gösterdi.

Geçit töreninde, havai fişek ve dans gösterileriyle katılımcılar doyasıya eğlendi. Festivalde koronavirüs önlemleri de unutulmadı. Katılım için maske ve aşı kartı zorunluydu. Yetkililer, izleyici sayısını da 5 binle sınırlı tuttu. Her yıl şubat ayında düzenlenen Nice Karnavalı, 13’ncü yüzyıla dayanıyor. Üç bölümden oluşan karnavalın ilk kısmında, o yılın temasına uygun olarak dev figürlerle yürüyüş yapılıyor. İkinci bölümde ışık gösterileri düzenlenirken üçüncü bölümde kentte yetiştirilen çiçekler görücüye çıkıyor. Festival, geleneksel olarak çiçek savaşıyla son buluyor.