Nuri Bilge Ceylan'dan Ferhat Göçer'e özür telefonu

Nuri Bilge Ceylan'dan Ferhat Göçer'e özür telefonu
Nuri Bilge Ceylan'ın yapım şirketi NBC Film'in müdürü Barış Yıldırım, 'Kuru Otlar Üstüne'de Ferhat Göçer’in 'Son Aşkım' şarkısının izinsiz kullanılması nedeniyle Göçer'in başkanı olduğu meslek birliğini arayarak...
Nuri Bilge Ceylan'ın yapım şirketi NBC Film'in müdürü Barış Yıldırım, 'Kuru Otlar Üstüne'de Ferhat Göçer’in 'Son Aşkım' şarkısının izinsiz kullanılması nedeniyle Göçer'in başkanı olduğu meslek birliğini arayarak özür diledi.

Nuri Bilge Ceylan'ın son filmi 'Kuru Otlar Üstüne'de Ferhat Göçer’in 'Son Aşkım' şarkısının izinsiz kullanıldığı ortaya çıkmış, konuyla ilgili açıklama yapan Ferhat Göçer, Ceylan'a dava açabileceği sinyalini vermiş ve şunları demişti:

"Film çok güzel, benim için gurur. Bana sorulsaydı bir şey talep etmezdim zaten. Ancak beş saniye de olsa, beş dakika da olsa mutlaka eser sahibinden izin alınması gerektiğini Nuri Bilge gibi aydın bir üstadın ekibinin biliyor olması gerekiyor. Onlar da böyle yaparsa biz Türkiye’nin geri kalanına bu konuyu nasıl anlatacağız, nasıl bilinçlendireceğiz bilemiyorum."

Nuri Bilge Ceylan'ın son filmi 'Kuru Otlar Üstüne'de Ferhat Göçer’in 'Son Aşkım' şarkısının izinsiz kullanılması nedeniyle NBC Film'in müdürü Barış Yıldırım, Göçer'in başkanı olduğu (Musiki Eseri Sahipleri Grubu Meslek Birliği) MSG Genel Sekreteri Barış Şensoy ile görüşerek özür diledi.

Habertürk'ten Mehmet Çalışkan'ın haberine göre, NBC Film yetkilileri Ferhat Geçer'in klip çekimi için yurt dışında olmasından dolayı kendisine ulaşamadı ve MSG Genel Sekreteri Barış Şensoy ile görüştü.

Söz konusu ihlalin gözlerinden kaçtığını belirten NBC Film Müdürü Barış Yıldırım, Göçer'den özür dilediğini iletirken Göçer'i Ceylan'ın bir sonraki filminin Cannes'daki galasına davet etti.

"Önce bizim ulaşmamız gerekiyordu"

MSG'den yapılan açıklamada Barış Şensoy ile Barış Yıldırım arasındaki konuşma şöyle aktarıldı:

“Sevilen bir parçanız kullanıldı, izin konusu gözden kaçmış. Olmaması gereken bir şey. Normalde aslında telifle ilgili şahsi olarak da yaptığımız filmlerde önem veriyoruz. Önlemimizi alıyoruz. Burada hepimizin gözünden kaçan bir hata oldu, hoca da üzüntü ve özürlerini iletmemi istedi. Özür diliyor ve size de bu hassasiyeti gösterdiğiniz için ayrıca teşekkür de ediyoruz. Bizlerde bu hassasiyete karşılık veremediğimiz için ayrıca kusura bakmayın. Siz bunu deklare etmeden bizim size ulaşmamız gerekiyordu.

"Telif ücreti konuşulmadı"

Çok teşekkür ederiz ilgilinize ve hoşgörünüze. Önümüzdeki ilk film galasında Cannes’da sizi ağırlayarak beraber izlemek isteriz. Avukat, telefonda Göçer'den telif ihlali konusunda özür dileyerek 'Gözümüzden kaçmış. Nuri bey de çok üzüldü' dedi. 5 bin dolar telif ücretinin ödenmesi konusu ise şimdilik konuşulmadı."