O DNA ÜMİTCAN UYGUN’UNMUŞ

O DNA ÜMİTCAN UYGUN’UNMUŞ
Ankara’da evinde ölü bulunan, Aleyna Çakır olarak bilinen Sema Esen’de (21) tespit edilen doku ve sperm örneğinin Ümitcan Uygun’a ait olduğu belirlendi. Uygun, Esen’in ölümü nedeniyle gözaltına alındıktan sonra serbest...

Ankara’da evinde ölü bulunan, Aleyna Çakır olarak bilinen Sema Esen’de (21) tespit edilen doku ve sperm örneğinin Ümitcan Uygun’a ait olduğu belirlendi. Uygun, Esen’in ölümü nedeniyle gözaltına alındıktan sonra serbest bırakılmış; uyuşturucu soruşturması kapsamında tutuklanmıştı. Esen, geçen yıl 3 Haziran’da Keçiören’deki evinde boynunda iple ölü bulundu. Sevgilisi olduğu belirtilen Ümitcan Uygun’un, genç kıza şiddet uyguladığı anlara ait görüntüler sosyal medyada paylaşılınca Uygun gözaltına alındı, sonrasında serbest bırakıldı.
AYNI KİŞİYE AİT DOKU VE SPERM
İstanbul Adli Tıp Kurumu, Sema Esen’de tespit edilen doku ve sperm örneğinin aynı kişiye ait olduğunu belirledi. Raporda, kişinin asılma dışında travmatik tesirle öldüğünün tıbbi delilleri bulunmadığı anlatılarak, tespit edilen alkol düzeyinin de tek başına ölüm meydana getirebilecek düzeyde olmadığı vurgulandı. Esen’in, zehirlenme sonucu öldüğü yönünde de tıbbi delillere ulaşılamadığı ve ölümün ası sonucu meydana gelmiş olduğu belirtildi.
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talebi üzerine, şüpheli şekilde hayatını kaybeden Sema Esen’in otopsi işleminde vajinal sürüntü örneği ile sağ eldeki tırnak parçasında tespit edilen DNA profilleri incelendi. Savcılığa gönderilen raporda Esen’de bulunan sperm ve doku örneklerinin, Ümitcan Uygun’un DNA’sı ile uyumlu olduğu belirtildi.
Ailenin avukatı Umur Yıldırım, artık Ümitcan Uygun’un verdiği ifadelerin gerçeklikle bağdaşmadığını gördüklerini belirterek, özetle şunları söyledi:
“Raporlarla olayın Ümitcan Uygun’un anlattığı gibi olmadığı, aksine artık bir ‘cinsel saldırı’ ya da ‘kasten öldürme’ ya da bir ‘boğuşma’ gibi izlerin olduğu ortaya çıktı. Savcılığın artık ‘cinsel saldırı’, ‘kasten öldürme’ gibi dosya kapsamındaki ilgili suçlardan iddianame düzenlemesini bekliyoruz.”