Ö. Faruk Gergerlioğlu olması gereken yerde

Ö. Faruk Gergerlioğlu olması gereken yerde
HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, Anayasa Mahkemesi’nin verdiği “hak ihlali” kararı ve ardından yerel mahkemenin “yeniden yargılama” kararının TBMM Genel Kurulu’nda okunmasıyl, 4 ay sonra yeniden milletvekilliğine...

HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, Anayasa Mahkemesi’nin verdiği “hak ihlali” kararı ve ardından yerel mahkemenin “yeniden yargılama” kararının TBMM Genel Kurulu’nda okunmasıyl, 4 ay sonra yeniden milletvekilliğine döndü.
Hakkındaki kesinleşmiş yargı kararı gerekçe gösterilerek, 17 Mart’ta milletvekilliği dürülen Gergerlioğlu, CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu’nun ardından yargı kararıyla milletvekilliğine dönen ikinci isim oldu.
Kararın okunmasının ardından Gergerlioğlu, HDP milletvekillerinin alkışları eşiğinde Genel Kurul salonuna girdi.
Kararın Genel Kurul’da okunmasından önce konuşan CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, milletvekilliğinin düşürülmesi sürecinin yanlışlığının Anayasa Mahkemesi’nin kararıyla ortaya konulduğunu ifade etti.
Daha sonra kürsüye gelen AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan ise Meclis’in milletvekilliği düşürülmesi için bir oylama yapmadığını belirterek, “Biz kimsenin vekilliğini düşürmedik. Mahkeme kararı, işin, usulün gereği olarak okumuştur. Yargının incelemesiyle birlikte bugün yeni kararı da okuyacak” dedi.
MHP’YE HEDİYE VERİLDİ
Gergerlioğlu, TBMM’nin
tatile girmesinden önce milletvekilliğine dönüş yolunu açan yerel mahkeme kararının Genel Kurul’da okunması için TBMM Başkanlığı’na da yazılı başvuru yaptı. Ancak aynı gün karar okundu.
Milletvekilliğine yeniden dönen Gergerlioğlu, BBC Türkçe’ye konuştu. Gergerlioğlu özetle şunları söyledi:
“İkinci kez Meclis’e bu utancı yaşatacaksınız, Anayasa Mahkemesi’nin ihlal kararı vereceği belli, acele ediyorsunuz, yanlış yapıyorsunuz dedik. Ama uyarılarımıza rağmen jet hızıyla karar okundu. Yargı kararları tamamen siyasiydi. Yargıtay’ın onaması tamamen benim çıplak arama ile ilgili tutumum sonrasında gelmişti. Büyük bir acelecilik vardı. MHP’ye bir hediye olarak sunulmuştu bu karar ve aynı gün kapatma davası açıldı. Benim direnişim benim için de önemli, hem de halkın iradesi kazandı, siyaset ve siyasetçiler kazandı.”