‘O zamana kadar vakaları azaltmamız gerekiyor’

‘O zamana kadar vakaları azaltmamız gerekiyor’
Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Recep Öztürk, Kasım ayından itibaren mevsimsel grip dönemine girileceğine dikkat çekerek, iki hastalığın bir arada görülmesinin sağlık sistemini olumsuz etkileyeceğini...

Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Recep Öztürk, Kasım ayından itibaren mevsimsel grip dönemine girileceğine dikkat çekerek, iki hastalığın bir arada görülmesinin sağlık sistemini olumsuz etkileyeceğini kaydetti.
Yaşlılar ve kronik hastalığı olanlarda gribin de ölümcül olabileceğini aktaran Öztürk, “Kovid-19 vakalarını o zamana kadar anlamlı şekilde azaltmalıyız ki, sağlık sistemimiz hastalarımıza kaliteli bir hizmet verebilsin. İkisi de birbirine benzeyen öldürücü hastalık. Astım ve solunum yolu rahatsızlığı olanların hastalığı kasım sonu alevlenmeye başlıyor ve aralık-ocak-şubat-mart ve nisan dönemlerinde bu tip hastaların hastaneye başvurularında yoğun bir artış yaşanıyor. Bunun üzerine Kovid-19 da eklenirse, o zaman bugüne kadar görmediğimiz yığılmalar olur” dedi.
Yığılmaları önlemek açısından risk grubundaki kişilerin Pnömokok aşısı olması gerektiğini söyleyen Öztürk, “Onun mevsimi yok. Ekimin ilk haftalarında da grip aşılarını yaptırmalılar” diye konuştu.