Ocak ayında perakende satışlarda altı ayın en hızlı artışı yaşandı

Ocak ayında perakende satışlarda altı ayın en hızlı artışı yaşandı
TÜİK'in açıkladığı verilere göre, perakende ticaret satış hacmi Temmuz 2023'ten beri en hızlı artışı gerçekleştirerek, ocak ayında aylık olarak yüzde 2,6 arttı. Perakende satışlarda yeni yılın ilk verileri talebin canlı...
TÜİK'in açıkladığı verilere göre, perakende ticaret satış hacmi Temmuz 2023'ten beri en hızlı artışı gerçekleştirerek, ocak ayında aylık olarak yüzde 2,6 arttı. 

Perakende satışlarda yeni yılın ilk verileri talebin canlı olduğuna ilişkin sinyaller verdi.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, Ocak ayında perakende ticaret satış hacmi bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 13,3 arttı. Daha önce yüzde 11,4 olarak açıklanan Aralık ayındaki yıllık artış ise yüzde 14 seviyesine revize edildi.

Ocak ayında aylık bazda ise yüzde 2,6'lık artış izlendi. Böylelikle perakende satışlarda altı ayın en hızlı aylık artışı görüldü.

Ticaret satış hacmi azaldı

Ticaret satış hacmi Ocak ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 0,4 azaldı. Aynı ayda motorlu kara taşıtlarının ve motosikletlerin toptan ve perakende ticareti ile onarımı için satış hacmi yüzde 6,0 arttı, toptan ticaret satış hacmi yüzde 6,3 geriledi.

Ticaret satış hacmi Ocak ayında bir önceki aya göre de yüzde 3,2 azaldı. Aynı ayda motorlu kara taşıtlarının ve motosikletlerin toptan ve perakende ticareti ile onarımı için satış hacmi yüzde 0,8 azaldı, toptan ticaret satış hacmi yüzde 5,9 düştü.