Ofisler aylarca kapalı kalacak iddiası

Ofisler aylarca kapalı kalacak iddiası
İngiltere hükümeti sokağa çıkma kısıtlamalarının gevşetilmesine yönelik planını haftaya kamuoyuna açıklayacak. Bunun öncesinde İngiltere’de koronavirüs nedeniyle evden çalışmanın uzun bir süre norm haline geleceği...

İngiltere hükümeti sokağa çıkma kısıtlamalarının gevşetilmesine yönelik planını haftaya kamuoyuna açıklayacak. Bunun öncesinde İngiltere’de koronavirüs nedeniyle evden çalışmanın uzun bir süre norm haline geleceği ve ofislerin aylarca kapalı kalacağı öne sürüldü. İddiayı ortaya çıkaran İngiliz gazetesi Financial Times’a konuşan üst düzey hükümet yetkilileri, ofis çalışanlarının çoğunun aylarca evden çalışmasının beklendiğini söyledi.
Financial Times’a göre, İngiltere’de iş dünyasından sorumlu bakanlık sendikalarla ve şirket yöneticileriyle yakın iş birliği yapıyor ve tavsiyelerini önümüzdeki hafta kamuoyuna açıklayacak. Bakanlık çalışma alanlarını yedi ayrı kategoride değerlendirecek. Parakende satış mağazaları, fabrikalar ve depolar operasyonlarına daha çabuk başlayabilecek. Ofisler çalışanları aylarca daha evden çalışmaya teşvik edilecek.
Kalabalık ofisler bir süre sonra yeniden açılsa da bu durumda ekiplerin ikiye bölünmesi ve bir hafta evde, bir hafta ofiste çalışılması bekleniyor.